Skip to main content

Конкурсът “Ideal Standard Баня на годината” на 6 години

Конкурсът

За шеста поредна година Ideal Standard ще награди най-красивите семейни и хотелски бани в конкурса “ Ideal Standard Баня на годината”. Компанията „Идеал Стандарт Интернешънъл” винаги е разчитала на въображението на дизайнерите и на потребителите – професионално или любителско, за да намерят продуктите с водещата марка Ideal Standard точното си място, своя дом. За да поощри и стимулира стремежа към създаване на пространство, което да отразява вътрешния свят на своите собственици, пространство, в което хората да се чувстват прекрасно, Ideal Standard създаде конкурса “Баня на годината”.
Началото на конкурса се постави преди 6 години. Година, след година интересът към конкурса нараства, броят на участниците се увеличава, баните – кандидатури за призовете са все по-атрактивни, със смели решения, с изявен дизайнерски почерк, предизвикващ  възхищение.
Церемонията по награждаването традиционно се превръща в ярко  събитие, в присъствието на много гости – водещи архитекти и дизайнери, представители на едрия бизнес, политици, артисти, музиканти, хора на изкуството, медии.

Категориите

Реализирана баня
Право на участие в него има всеки реализиран през годината проект на баня, в който са използвани продукти с марката Ideal Standard – мивка, тоалетна чиния, биде, смесителни батерии, мебели, вана, душ-кабина, аксесоари. Не е задължително всички продукти да бъдат с марката Ideal Standard. Номинират се бани с характерна атмосфера и стил, хармонираща естетика и практичност, нетрадиционни и оригинални хрумвания.
От 2005 година започна да се излъчва и  баня на публиката чрез on-line гласуване на www.banianagodinata.com

3D проект на баня
От тази година се въведе още една нова категория. Освен за реализирана баня, професионалисти – архитекти и дизайнери ще спорят за победител, представяйки пред журито 3D проекти на бани, които може и да не са реализирани, но в чието изпълнение се предвижда използването на продукти с марката Ideal Standard.

Наградите
Всяка година победителите получават подарък екскурзия за двама до примамлива туристическа дестинация. Спечелилите до сега имаха възможност да посетят Париж, да се докоснат до екзотиката на Тайланд, да се запознаят отблизо с миналото и настоящето на Мексико, да почиват в Малдивите да пътуват до Малайзия.

Журито
Авторитетно жури, съставено от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, всяка година определя призьорите. През годините, изборът са правили имена като Ахим Пол, Светлин Русев, Васил Кънев, доц. Георги Лозанов, Проф. Валентин Старчев, Юлияна Дончева,  Николай Панайотов, Арх. Атанас Панов, Ваня Игнатова, Андрияна Петкова, Арх. Албена Владимирова – Андреева, Красимир Друмев,  Мила Бехар, Васил Къркеланов, арх. Иван Александров, Радост Драганова