Skip to main content

Номинираните бани в конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2009” – Категория „Реализирани бани”

Антония Илчева
В плен на светлината

Антония Илчева В плен на светлината

В банята на  Антония Илчева е закодирано, както усещането за разкош, така и желанието за релакс и наслада от простите неща. Плочките на пода, имитиращи дърво, излъчват уют и топлина, характерни само за естествените материали. Банята прелива от светлина, отразена в огледалото с вграден часовник и осветление. Изваяна като скулптура, мивката SimplyU в стил  Intensive притежава силата на творение на изкуството, което намира пълния си израз точно в асиметрията. Важно място в цялостния ансамбъл на банята заема ъгловата хидромасажна вана First.

Бани, изпълнени от Вива Инженеринг
Хармонията ражда хармония

Бани, изпълнени от Вива Инженеринг Хармонията ражда хармония
Това е баня с ясно обособени зони: за тоалиране, за къпане и хигиена. Всеки елемент е част от удивителна хармония, гарантираща желания комфорт. В интериора властва стилът Natural на новата колекция SimplyU – чувствен, приканващ и минималистичен, носещ усещане за тишина и спокойствие. Освен мивката, шкафа и огледалото, SimplyU е и смесителят. Затварящият му  механизъм е монтиран под плота и видими са само чучура и елегантната ръкохватка – авангардно технологично решение, позволяващо да се запази минималистичния дизайн.

Цветанка Боева
Близо до природата

Цветанка Боева Близо до природата
По всичко личи, че водещото кредо при създаването на този интериор е мотото  „близо до природата”. Съчетанието на дърво с облицовка  в мотиви на естествен камък в топли земни цветове, подчертават усещането за уют.  В тази атмосфера продуктите от колекция Moments на Ideal Standard се чувстват на своето място, у дома си. Отделните елементи от колекцията създават цялостен ансамбъл в неповторимо съзвучие. Адмирации заслужава решението да се заложи в нишата за къпане на вградения смесител за душ Active с удобна поставка за шампоан или душ-гел.

Петя Пламенова
Пъзел

Петя Пламенова Пъзел

Атмосферата на дневната е пренесенa в банята на Петя Пламенова. С ненатрапчиви акценти, като нестандартната двойна картина, симпатичния кактус, масичката и четивото „на една ръка разстояние” банята е превърната в една от стаите на дома.  Тук виждаме как на практика е реализирана концепцията за тоталната баня. Пъзелът е подреден от мивка с шкаф, огледало, вана, смесител и аксесоари – всичко от колекция Moments. Модерната визия се допълва от термостатния смесител Cera Therm  с вграден контрол на температурата.

Марияна Керемидчиева
Слънчева баня

Марияна Керемидчиева Слънчева баня
Лятото за винаги се е настанило в банята на Марияна Керемидчиева,  гарантирайки топлота и слънчево настроение през цялата година. Играта на горещи цветове, заоблените обеми в керамиката, отраженията в огледалото освобождават пространството, уголемяват го визуално и създават лекота.
Изборът на колекция Small осигурява оригинален и креативен дизайн, създава функционална и модерна баня, която изглежда свежо и по младежки. В зоната за къпане е заоблената душкабина Prestige, със смесител CeraMixStyle.

Хени Шиякова
Класика и модерност

Хени Шиякова Класика и модерност
Баланс между модерните тенденции и класиката откриваме в банята на Хени Шиякова. Закачливото и сериозното, топлото и студеното изграждат хармоничния свят на този интериор. Заложено е на изчистените линии на мивката и WC комплекта от колекция Cantica на Ideal Standard. Мивката е комбинирана със смесител Active – с  характерен дизайн, съчетаващ правилни геометрични форми с меки, заоблени контури. Допълнително удобство и комфорт създава подвижният душ към смесителя за умивалник.