Skip to main content

Номинираните бани в конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2009” – Категория „3D проекти”

Петя Петрова


Идеята на дизайнера е банята да въздейства като „свежо събуждане”, в търсенето на което е избрана подходящата за това цветова гама. Топпродуктите на Ideal Standard разчупват правите линии, внасяйки известна мекота в помещението. В проекта удачно са съчетани санитарна керамика Tonic със смесители Melange, огледало Bubbble и вана Connect .

Десислава Средкова

Десислава СредковаАвторът Десислава Средкова споделя вдъхновението си от митичния тракийски певец Орфей при проектирането на тази баня. Акцентирайки на връзката между човек и природа, тя е предвидила огромен прозорец, включила е в проекта си живи растения и подходяща орнаментика. Използвала е продукти от колекция Tonic, които нежно си партнират с изключителната вана Soft.

Студио Indesign

Студио IndesignАвторският колектив е следвал идеята да се получи баня с различна и изчистена визия. Пространството е решено по перфектен начин с избора на колекция Cantica, душкабина Small и разкошните огледала Bubblе. Помислено е и за wellness удоволствието и релакса, чиято грижа е на хидромасажната вана Aqua.

Волен Валентинов

Волен Валентинов
Умел интериор, изкусно съчетан с естествено обкръжение. Създаден с продукти от колекцията Moments,  този проект среща изчистената красота с ефективната функционалност. Композициите основно са разположени в центъра на банята, като острови,  осигуряващи повече уникална и полезна площ.

Диана Самоковлийска

Диана СамоковлийскаИзборът на колекция Tonic за мивката, тоалетната и бидето осигурява модерно и същевременно меко и ненатрапчиво звучене на интериора. Важен щрих в проекта е иновативната вана Soft, неслучайно определяна като „ваната на бъдещето”. Адмирации за смелото решение тя да бъде поставена до прозореца.

Петър Костов

Петър КостовСвръх модерно и уникално – това е резултатът от работата на дизайнера. Петър Костов е подбрал хитови продукти на Ideal Standard, като смесител за умивалник Melange в перфектен синхрон с мивката Imagine, тоалетна SimplyU, душпанел и смесител за вана от колекция Moments.

3K студио
Просторна баня, в която има достатъчно място за всяка зона. Авторският колектив е предвидил както вана, така и място за душ, където са избрали душпанела BOP375. Без усилие в тази среда се вписват продуктите от колекция SimplyU, съчетаващи в себе си последните иновации.

Ники Канделеро

Ники КанделероВпечатляващ съвременен интериор, с вещ подход на дизайнера при разпределение на зоните в банята и подбора на продуктите. В реализацията на проекта се разчита на иновативното огледало Bubblе,  неконвенционалната форма на мивката SimplyU, конзолни тоалетна и биде от същата колекция, както и душпанел Senses.