Skip to main content

Robin Levien – един от символите на световния дизайн твори за Ideal Standard

      Малко е да се каже, че дизайнът има значение, когато става дума за толкова важна част от интериора, каквато е банята. Именно негово величество Дизайнът е този, който създава  първоначалното възприятие за даден продукт, пленява или предизвиква безразличие. Той е този, който е най-важен при вземане на решение за обзавеждането за дома. Ето защо, истинско щастие е за всяка компания, да може да разчита на талантливи дизайнери при създаването на колекциите си. А Ideal Standard определено е сред тях.  Едно от имената, сред най-известните светила в дизайна, е това на Robin Levien, създал впечатляващи продукти за Ideal Standard.


Robin Levien е един от най-успешните британски дизайнери в последните 25 години. Независимо, че има постижения в различни области, неговата специалност са керамичните продукти. Интересът му към керамиката датира още от училище. Скоро след завършване на Royal College of Art  през 1976, Robin Levien започва съвместна работа с бившия си професор David Queensberry и по-късно става старши партньор в Queensberry Hunt Levien.  През 1995 г. e отличен с титлата Кралски дизайнер.   От 1999 г. Robin Levien и бизнес партньорката му Tricia Stainton ръководят собствена фирма – Studio Levien, с основен предмет на дейност – дизайн на продукти за дома, за водещи международни компании. Творбите на Robin Levien са част от постоянната колекция в музея Victoria and Albert в Лондон. Дизайнерът е член на Кралското общество на изкуствата и е председател на едно от журитата, които присъждат Награда за дизайнерски студентски творби. Robin Levien е член на съвета на Royal College of Art  в Лондон. През 2006 става почетен доктор на Staffordshire University. През 2003 е поканен да приеме поста директор по дизайна в Ideal Standard – Великобритания, с чието ръководство дизайнерът си сътрудничи повече от 20 години.

Едно от най-новите творения на Robin Levien е колекцията Connect

   Колекцията Connect се състои от различни елементи, изградени около трите отличителни форми с меки извивки на умивалниците – Sphere, Cube или Arc. Комбинацията от тези геометрични форми придава на всяка баня завършен дизайнерски вид. Красотата на колекцията Connect се крие в нейната гъвкавост и индивидуалност. Без значение дали планирате семейна баня, елегантно душ-помещение или компактна тоалетна, Connect ви предлага цялостно решение и качество без никакви компромиси. С Connect, Robin Levien прави съвременния дизайн достъпен за всеки. Проектираната от него колекция се отличава с находчив дизайн и оптимално използване на пространството, като превръща банята, независимо от нейния размер, в изключително жизнено пространство.
“ Connect представлява много по-скулптуриран вариант на чистия суров минимализъм, присъщ на скъпите дизайнерски продукти, което го прави примамлив както от естетична, така и от практична гледна точка. Това е дизайн, който нашепва, а не крещи” – разкрива характера на Connect  Robin Levien.
Чуйте какво споделя за идеята и създаването на Connect, самият Robin Levien. Вижте студиото и дизайнерите, работили по проекта

Заб. Във видеото се говори за колекция Concept, която в България е въведена под името Connect

 

Още за Connect  прочетете тук.    

 

 

Награди за работата на Robin Levien:
• DIE GUTE INDUSTRIEFORM 1982 – за прибори Trend – компания Thomas
• DESIGN WEEK AWARD 1988 за Kyomi – за Ideal-Standard
• D&AD SILVER AWARD 1999 за колекция Space – за Ideal-Standard
• FX AWARD 1999 за колекция Space – за Ideal-Standard
• MILLENNIUM PRODUCT 2000 за колекция Space – за Ideal-Standard
• YOUR HOME & IDEAL HOME AWARD 2002 за колекция Space – за Ideal-Standard
• RED DOT AWARD 2002 за колекция Dibbern – за Twenty Twenty One