Skip to main content

LZarch и Николай Булев спечелиха конкурса Ideal Standard Баня на годината 2010

Два проекта спечелиха първа награда на журито в конкурса Баня на Годината. Победители са LZarch с ISland и NeroGold на Николай Булев. Трета остана Петя Емилова с проекта „Спокойствие и релакс“. Победителите и носители на приза Ideal Standard баня на 2010 беше награден с посещение на изложението „100% Design” в London – най-голямото изложение за интериор и архитектура във Великобритания. Всички финалисти получиха и допълнителни награди.

Победителите в Баня на годината 2010

До финала бяха допуснати 12 участници, които презентираха своите 3D разработки и отговаряха на десетки въпроси от страна на комисията и публиката. Интерес имаше както към основни неща като изборът на използваните материали, така и към детайлите като светлината например. Почти всички проекти бяха вдъхновени от природата, което можем да отличим като Банята като място за релакс и различно изживяване.

Gemelli Design Studio с H2O в Геометрия спечели наградата на онлайн публиката, а 20 от гласувалите в сайта на конкурса ще получат награда от Ideal Standart.

Идеалните бани тази година се отличават с контрастни цветове, изчистени линии и естествени материали. Повечето проекти залагат на решение с прозорец и пряка светлина в банята, нещо което не виждаме домовете ни днес.

Наградата на Ideal Standard за популяризиране идеята за банята като специално място получи списание Наш Дом.

Награда за медиите - списание Наш дом

Подробности и още снимки може да откриете в страницата на Баня на Годината във Facebook

Ето ги и наградените проекти:

ISland на LZarch
NeroGold на Николай Булев