Skip to main content

На сцената: пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011 на 29 март 2012г. Зад сцената: участници и гости вдъхновиха организаторите с нови идеи за следващия конкурс.

Един блог-пост, който представя събитието във факти. В следващи публикации ще отделим достойно място на представянето на номинираните участници,  решенията на журито, емоциите и вълненията на победителите и публиката.

Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011. И победителите са:

Две първи награди бяха присъдени в категория Solutions (баня с размер до 6  кв.м.) – на Десислава Средкова за проекта Smallust и на Виолета Шатова за проекта Natural. Двата проекта получиха приза „Ideal Standard Баня на годината 2011“.

В категория Experience (баня с размер до 12 кв.м.) беше връчена поощрителна награда на проекта Утопия, създаден от Мариела и Стефан Иванови. Двамата дизайнери грабнаха и още един, пазeн до последно в тайна, приз – Ideal Standard Баня на медиите 2011”.

Призът “Ideal Standard Баня на публиката 2011” взе Кирил Станев от студио V7bg, чийто проект „Моята баня е моят храм” спечели любовта на публиката, гласувала онлайн на официалния уебсайт на конкурса.

Разгледайте проектите тук.

Носителите на приза „Ideal Standard Баня на годината 2011”  бяха наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон, най-голямото изложение за интериор и архитектура във Великобритания. Отличените с поощрителна награда в категорията Experience и с призa “Ideal Standard Баня на публиката 2011” бяха наградени с уикенд за двама в луксозен SPA хотел в България. Всички номинирани участници получиха почетни грамоти за достойно участие и награди.

Призът “Баня на медиите 2011” беше определен от вота на представители на различни медии, които отразяват темите за тенденции в дизайна на обзавеждане на баня и бизнес сектора на санитарното производство. Наградата на публиката беше определена от гласуването на онлайн потребителите на сайта на конкурса www.banianagodinata.com. Сред участвалите в онлайн гласуването чрез жребий ще бъдат определени 20 участника, които ще получат награди от Ideal Standard. Имената на победителите ще бъдат обявени до 9 април 2012г.

10-те финалиста в конкурса, номинирани от над 90 дизайнерски 3D проекта на бани, кандидатствали за участие в Ideal Standard Баня на годината 2011, представиха и защитиха идеите си пред професионалното жури на 29 март 2012г. в „Червената къща” в София, в присъствието на професионалисти дизайнери и архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, медии, представители и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Събитието, проведено мод мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”, постави във фокуса си върховия дизайн, иновациите и функцията, свързана със задоволяването на специфични потребности, вдъхновени от реалния живот – мотото на марката Ideal Standard, което номинираните в конкурса дизайнери и архитекти превъплатиха в интригуващи проекти на бани.

Професионалното жури на конкурса, което отличи призьори в двете категории –  Experience и Solutions, тази година работи под председателството на арх. Иван Александров и в състав от изтъкнати интериорни дизайнери: арх. Албена  Владимирова-Андреева, Никки Канделеро, арх. Пенка Станчева и Владислав Василев. Компанията, организатор на конкурса, „Идеал Стандарт – Видима” АД беше представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров – Търговски директор, Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Повече информация за конкурса „Баня на годината” можете да откриете на официалния уебсайт www.banianagodinata.com и във Facebook страницата „Ideal Standard Баня на годината”.

3 thoughts to “На сцената: пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011 на 29 март 2012г. Зад сцената: участници и гости вдъхновиха организаторите с нови идеи за следващия конкурс.”

Коментарите са затворени.