Skip to main content

10 от над 90 – тазгодишната номинация на проекти за Ideal Standard Баня на годината 2011 беше много трудна. Предстои и трудна борба – тази за любовта на публиката.

Вече са известни номинираните проекти в осмото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011. Те са 10 и ще се борят за отличието в две конкурсни категории – Experience и Solutions. За да стигне до тях професионалното жури прегледа над 90 кандидатури за участие в конкурса – рекорден до този момент брой 3D проекти на бани, който може да стресне всяко професионално жури, но не и нашето. И тази година то включва изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, под председателството на арх. Иван Александров и в състав от интериорни дизайнери: арх. Албена  Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Никки Канделеро и Владислав Василев. „Идеал Стандарт – Видима” АД е представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров – бизнес лидер Идеал Стандарт Интернешънъл, регион Централна и Източна Европа.

Тазгодишното издание на конкурса продължава традицията от предходната година и отново постави във фокуса си 3D проектите на бани, като за първа година участващите  проекти се състезават в две категории – Experience (баня с размер до 12 кв.м. ) и Solutions (баня с размер до 6  кв.м.). Авторите на номинираните проекти ще имат възможността да ги представят и защитят пред професионалното жури на конкурса в края на март 2012г., когато ще се състои церемонията по награждаването на победителите. Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на 2011” и ще бъдат наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон. Всички номинирани участници също ще получат награди.

Както знаете, номинираните проекти ще се борят освен за високите оценки на професиналното жури, също така и за симпатиите на публиката за приза Ideal Standard Баня на публиката 2011. Онлайн потребителите могат да дадат своя глас до 20 март 2012г. на сайта на конкурса www.banianagodinata.com, където е официалната платформа за гласуване. Там са представени всички проекти – в изображения и текст. Освен това, публиката има възможност и да коментира номинираните проекти във FB страницата на Ideal Standard Баня на годината, където вече бяха изразени интересни мнения и зададени въпроси към някои от авторите на проекти.

И така – номинираните проекти са :

Номинации в категория Experience на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011

Carmine, Красимира Митова (представяне)

Утопия, Стефан и Мариела Иванови ( представяне)

Малък храм на удоволствието, MIGLIORE DESIGN (представяне)

Le Rocce, Мариела Ганова (представяне)

Moята баня е моят храм, Кирил Станев, Studio V7bg (представяне)

Номинации в категория Solutions на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011

Smallust, Десислава Средкова (представяне)

Triangle, Unicato design studio (представяне)

Rainbow, Мариела Ганова (представяне)

Natural, Виолета Шатова (представяне)

Връзка с традицията, Иван Георгиев (представяне)

Всеки от номинираните проекти е уникален, колкото уникални са и авторите им. Скоро ще ги представим тук в блога, с интервюта, в които всеки автор ще разкрие малко от себе си и повече за проектите си.

А дотогава не забравяйте, че:

  • крайният срок за онлайн гласуване на публиката е 20 март 2012г.,
  • мястото е официалния сайт на Ideal Standard Баня на годината 2011,
  • всеки онлайн потребител може да гласува за един проект във всяка от конкурсните категории
  • 20 от гласувалите ги очаква награда от Ideal Standard.