Skip to main content

Интервюта с автори на номинирани проекти в Ideal Standard Баня на годината 2011. Част 1.

Представяме Ви трима от номинираните автори в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011, които първи се престрашиха да отговорят на нашите въпроси. Разбира се, очакваме и останалите автори на номинирани проекти скоро да бъдат представени тук. Всички те ще разкажат повече за себе си и ще представят проектите си по време на финалното събитие на конкурса на 29 март 2012г., но ние не издържахме на изкушението и пожелахме да повдигнем завесата малко по-рано 🙂

Представяне на всички 10 номинирани проекта в конкурса можете да намерите в официалния уебсайт на конкурса тук.

Представяме Ви Кирил Станев, Мариела и Стефан Иванови и Виолета Шатова!

Кирил Станев, дизайнерско студио V7bg. Автор на проект „Моята баня е моят храм”, номиниран в категорията Experience на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011. Повече за автора: v7bg.com

Кирил Станев, дизайнерско студио V7bg

Автор на проект „Моята баня е моят храм”, номиниран в категорията Experience на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011

Ние сме дизайнерскo студио V7bg, с главен дизайнер Кирил Станев.

В работата си се вдъхновяваме от всичко красиво и новаторско в нашия живот.

Номинацията в Ideal Standard Баня на годината 2011 е голяма оценка за труда ни.

Най-добрият дизайн на баня е този, в който има максимално вдъхновение.

Хората търсят в банята релакс и зареждане с енергия.

Еволюцията в банята е толкова значима благодарение на продуктите на Ideal Standard.

Ideal Standard е най-значимата фирма за производство на санитария, смесители и аксесоари за баня в целия свят.

Мариела и Стефан Иванови, архитектурно студио МАРХИС. Автори на проект „Утопия”, номиниран в категорията Experience на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011. Повече за авторите: www.marhis.com

Автори на проект „Утопия”, номиниран в категорията Experience на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011

 Ние сме Мариела и Стефан Иванови, архитекти в архитектурно студио „МАРХИС”. За нас водеща е екипната работа и вярваме, че зад добрия краен продукт не стои само звание и име, а е резултат от съчетание на концепция, проучване, анализ и професионализма на много хора, дали по нещо от себе си – клиенти, проектанти, дизайнери, производители и изпълнители.

В работата си се вдъхновяваме от мъдростта на миналото, реалността на настоящето и мечтите ни за бъдещето. От тези преди нас, които са оставили нещо след себе си и са допринесли за благото на хората, доказалите се професионалисти и техния стремеж и хъс в търсенето им на съвършенство. От заобикалящата ни среда и всичко позитивно и негативно в ежедневието ни. От комплексността на човешките възприятия и начина, по който външните фактори влияят психологически и емоционално. От предизвикателството да създаваш.

Номинацията в Ideal Standard Баня на годината 2011 е признание от голямо значение за нас, предвид факта, че за първи път работим в тази област, а и стимул да продължим да се развиваме в тази посока. Като архитекти ние сме професионално и емоционално ангажирани към цялостното изграждане на жизнената среда до най-малкия детайл и опитът и познанията в областта на дизайна биха допринесли за по-добри резултати в практиката ни.

Най-добрият дизайн на баня е всеки следващ. Развитието на технологиите, материалите, изискванията на потребителите, естетическите ценности са динамични величини и най-добрият проект днес е всъщност основа за надграждане и усъвършенстване.

Хората търсят в банята нещо, което в наши дни е твърде голям лукс – време за себе си. Банята отдавна не е просто „мокро помещение“ или „санитарен възел“, тя има сложата задача да предостави комфорт, уют и спокойствие, да действа освежаващо и тонизиращо, но в същото време релаксиращо и успокояващо. Съвкупността от елементи, които влияят върху различните сетива – вода, аромати, визия, действат на емоционално ниво, определят себеусещането и душевния ни комфорт, затова малките ритуали в банята са значим фактор за постигане на по-балансирано ежедневие.

Еволюцията в банята е резултат от промяната в мисленето и нагласите, стремежа да се разчупват традиционните рамки и стереотипи, изследването на нови възможности както от страна на дизайнери и производители, така и на потребителите.

Ideal Standard е доказателството пред всички скептици, че и в България нещата могат да се случват на професионално ниво. Фирмата, която повярва в уменията на другите и подаде ръка на всички, които поискаха повече и по-добро за себе си и бъдещето.

Виолета Шатова, архитект със самостоятелна практика. Автор на проекта “Natural, номиниран в категорията Solutions на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011. Повече за автора: arch-shatova-bg.weebly.com

Виолета Шатова, архитект със самостоятелна практика

Автор на проекта “Natural“, номиниран в категорията Solutions на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011

Аз съм млад архитект, търсещ винаги нови и нестандартни решения в архитектура и дизайна, чиито корени са в настоящето и които са предназначени за бъдещето, тъй като ние сме тези които строим бъдещето си!

В работата си се вдъхновявам от красивото, а човек може да намери красота и в най-малките неща.

Номинацията в Ideal Standard Баня на годината 2011 е нещо страхотно за мен. Няма по-голяма творческа удовлетвореност от тази, която човек изпитва когато труда му е оценен.

Най-добрият дизайн на баня е този, който съчетава дизайна с комфорта, предразполага към релакс и остава у теб траен  спомен от видяното пространство.

Хората търсят в банята отпускаща и релаксираща атмосфера и глътка спокойствие.

Еволюцията в банята е факт, тъй като с течение на времето тя се е превърнала в едно от най-важните пространства на дома, но това не би станало без активната намеса на талантливи дизайнери и фирми производители.

Ideal Standard е марка с гаранция за отличен дизайн, качество и иновативност в решенията.

 –

Очакваме с нетърпение публичните представяния на всички номинирани проекти!