Skip to main content

Интервю с победител: Виолета Шатова – носител на приза Ideal Standard Баня на годината 2011

Виолета Шатова получи първа награда в категория Solutions (баня с размер до 6  кв.м.) за проекта „Natural“ и възможността да посети изложението „100% Design” в Лондон през септември 2012г.

Здравейте, Виолета! Вашият проект „Natural” получи приза „Ideal Standard Баня на годината 2011” в категория Solutions в тазгодишното издание на конкурса.  Какво означава за Вас тази награда?

За мен тази награда е огромна чест, а това с което я свързвам са две основни неща: престиж и вяра, че и у нас съществуват конкурси в които идеите получават обективна оценка. „Ideal Standard Баня на годината“ е конкурс в истинският смисъл на думата и именно затова наградата ме прави изключително щастлива.

Кои според Вас са най-силните страни на Вашия проект, с какво успя да грабне журито, и бихте ли променили нещо в него сега?

Може би с това, че дори и една не толкова голяма баня може да съдържа всички удобства и идеята за природна среда, към която всички ние се обръщаме когато искаме да избягаме и да се откъснем от напрегнатото си ежедневие. Що се отнася до промени в проекта, той показва идеята и това как би могла да се случи тя, при конкретизиране за определен човек и място, детайл от всеки един подобен проект е възможно да бъде обмислен спрямо възложителя и това е нещо съвсем нормално, но невъзможни неща в проекта няма и той би могъл да се реализира без никакви трудности и компромиси.

Какво е мнението Ви за другите проекти, които получиха награда в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011 и имахте ли фаворит сред номинираните проекти на колегите Ви?

Според мен всички номинирани проекти бяха страхотни и съм сигурна, че на журито е било изключително трудно да избира измежду тях. Всеки имаше своята добра идея, красота и достойнство.

Кои са продуктите с марка Ideal Standard, които използвахте в своя проект и защо избрахте точно тях?

Смятам, че взаимната връзка между идеята и продуктите в проекта е нещо много важно. В подкрепа на своята идея „Natural” аз съм използвала серията „CeraMix Blue“ за смесителите в банята, позволяващи да се намали разхода на вода – един от най-ценните ни ресурси, като се използва по-малко вода и енергия, като чистотата на водата се запазва и не се прави компромис с удобството. Санитарният порцелан, мебелите в банята, както и аксесоарите са от серията „Connect“, така подбрани, че да пасват, както на дизайна, така и на абсолютната функционалност на това помещение.

Каква е Вашата визия за Еволюция на банята? Как ще се развива и променя съвременната баня според Вас ? Кога можем да очакваме хората да залагат на еко-продукти при обзавеждането на своите бани?

Еволюцията в банята за мен означава иновативност и нов начин на мислене. Днешната баня е далеч от някогашната представа за помещение облицовано с 2 цвята плочки, в което човек влиза за да си вземе душ. Днес банята е търсена като уникално място за релакс и е едно от най-важните помещения в дома, където човек търси уединение и абсолютен комфорт. Навлизането на еко-продукти в банята е световна тенденция, която все повече ще набира скорост и у нас, както и намаляването на разхода на един от най-ценните ни ресурси-водата и фирмите производители които наистина държат на професионалното си отношение към това помещение, като Ideal Standard, са се погрижили да няма никакъв компромис с удобството и качеството.

Вижте представянето на Виолета Шатова по време на финалното събитие на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011:

One thought to “Интервю с победител: Виолета Шатова – носител на приза Ideal Standard Баня на годината 2011”

Коментарите са затворени.