Skip to main content

Спестовни, сигурни, чисти: новата колекция смесители на Ideal Standard е готова да посрещне изискванията на отговорния към околната среда потребител

Един смесител за умивалник Connect Blue, който използва технологиите IdealBlue и Click, се изплаща за една година и пести до 50% от сметката за вода за години напред.

Във време на отговорно съзнание към околната среда, енергийна ефективност и грижа за здравето, Ideal Standard представя иновативната си колекция смесители Connect Blue. Модерни и пестящи вода, те допълват колекцията Connect, проектирана от отличения с престижни награди британски дизайнер Робин Левин и продължават стремежа на бранда да предлага продукти, които съчетават иновативен дизайн, функционалност и отговорно отношение към природата.

Доказано пестене на вода, енергия и пари

Създадени с помощта на иновативни технологии и с идеята за устойчивост, смесителите Connect Blue притежават функциите за пестене на вода и енергия на Click-технологията и IdealBlue-технологията. 40 милиметровият керамичен затварящ механизъм Click позволява лесно контролиране и намаляване разхода на вода с 50%. Революционната технология IdealBlue се характеризира с иновативна система, създадена така, че да изразходва по-малко вода и енергия. Количеството вода, оставащо в смесителя след затварянето му е намалено с 80%, което означава по-малко загуби на вода и по-малко енергия, необходима за повторното й затопляне, както и ограничаване на средата за развитие на бактерии.

Водна ефективност

В следващите месеци цялостната икономия на вода и енергия с Connect Blue ще бъде тествана за получаване на сертификат за водна ефективност WELL, така както бе сертифициран и Ceramix Blue. WELL е европейска система за класификация на санитарни продукти, която цели да отговори на изискванията на потребителите от Европа и света за независима и надеждна информация и насоки за отговорно използване на водата при вземане на решение за закупуване на санитарни продукти. Такова отличие получават само продукти, които са показали незабавни и разпознаваеми икономии като в същото време отговарят на международните стандарти.

Повече за иновативните технологии, които използват смесителите с марка Ideal Standard, можете да прочетете тук.

„Зеленото” мислене води до пестене на вода. „Синята” отговорност означава не само пестене на ресурси, но и пестене на пари.

Икономията на вода и енергия пести пари и тези спестявания се трупат бързо: „Connect Blue се изплаща за една година – един смесител за умивалник, който използва технологиите IdealBlue и Click пести до 430 евро на година*”, добавя Рада Дейвис, Директор Търговски марки и Комуникации на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Безопасността на първо място

Смесителите Connect Blue осигуряват по-голяма безопасност, тъй като системата IdealBlue не позволява водата да достига до металното тяло на смесителя и така то не се нагрява. Ограничителят на горещата вода дава възможност за контрол на температурата и предпазва от изгаряния благодарение на технолгията Cool Body. Освен това, благодарение на заоблените си ръбове и меки линии, смесителите Connect Blue се почистват лесно. Системата Easy-Fix позволява бърз и лесен монтаж, без риск от прокапване, без натрупване на варовикови отлагания и с улеснена поддръжка.

Чистота

Благодарение на технологията IdealPure®, водопроводните компоненти на смесителите Connect Blue са без съдържание на олово и никел, което подобрява качеството на питейната вода. Това отговаря на насоките на Световната здравна организация (World Health Organisation), които се очаква да излязат през 2013 г. и които ще препоръчат по-ниски нива на опасни метали в контакт с питейната вода.

Connect Blue в България

Connect Blue е вече на пазара и включва три вида смесители за умивалник, два вида смесители за кухня, четири вида смесители за вана/душ, два вида смесители за душ и един за биде, които са идеално съвместими с богатата гама умивалници, WC комплекти, вани и душ кабини от колекцията Connect.

Колекция Connect – цялостни решения за баня

Тези нови смесители хармонично допълват цялостната колекция за оборудване на бани Connect. Тя включва и други водоспестяващи системи като двустепенния промивен механизъм на казанчетата за WC комплекти, чрез който се контролира изразходваното количество вода, както и системата Ideal Waste, включена при някои модели вани Connect, при която консумацията на вода е с 15 до 28% по-малка в сравнение с обикновените вани, благодарение на ергономичните форми на ваните Connect.

Connect е цялостна колекция, предлагаща богат избор, практични решения и достъпност. Широката гама от изделия дава възможност на потребителя сам да проектира банята си съобразно своя индивидуален стил и пространство.

Повече за колекцията Connect можете да прочетете тук.

 


* Данните са на база на четиричленно домакинство в Германия, използващо един смесител за умивалник при средна цена на водата от 5,50 евро/м3 и средна цена на енергията 0.75 евро/литър.  За България аналогичните изчисления водят до икономия на вода и енергия за 180 лв. годишно при същата консумация.