Skip to main content

Моята баня е моят храм* – из „Идеалният живот на една модерна жена”

„Моята баня е моят храм, защото е вдъхновена от реалния ми живот. Тя отговаря на високите ми изисквания да бъде красива, но и функционална, разточителна, но и икономична, изпълнена с удобства, но и безопасна за мен и любимите ми същества.“

 Моята баня е моят храм. Там пречиствам тялото и душата си. Моята баня е моето съкровено, лично пространство, където мога да открадна време за себе си – да се погрижа за външния си вид, събудена от утринните лъчи и чаша кафе, да се освежа за среща с приятелки, да почета на спокойствие книга в горещия летен следобед, а вечерта да намеря тих пристан след тежък ден, да отмия ежедневието и да се заредя с енергия за предизвикателствата на вечерта. В моят храм аз се превъплъщавам в различни божества – изкусителна жена, делова бизнесдама, грижовна майка, любяща съпруга, страстна изкусителка… Там съм Аз с много лица.

Моята баня е Ideal-на и отговаря на високия ми Standard

Моята баня е моят храм, защото е вдъхновена от реалния ми живот. Тя отговаря на високите ми изисквания да бъде красива, но и функционална, разточителна, но и икономична, изпълнена с удобства, но и безопасна за мен и любимите ми същества. И най-важното: моята баня се грижи за мен, за любимите ми същества и за природата. Все пак аз съм модерна жена и се интересувам от всички начини да се погрижа за здравето на всички и всичко, което обичам. Затова за мен думата „технология” не е част от речника на съпруга ми, а водещ критерий при избора на оборудване за моята баня.

Обичам идеалните неща, и макар че всеизвестна максима гласи, че идеалът е непостижим, веднага ще ви оборя и то само с няколко думи: Ideal Blue – чистота,безопасност, пестене на вода, енергия и пари. Е, сега вече искате да ви кажа и повече, нали? 🙂

IdealBlue е нова технология на Ideal Standard (нали виказах, че банята ми е идеална), разработена специално за смесителите на мивки. Защо я харесвам?

  • Чистота на водата: при преминаване през елементите на Idealblue, водата никога не докосва хром или никел, медните тръбички нямат покритие отвътре, а всички повърхности, до които водата се докосва, са пластмасови. Ideal Standard изпревари изискванията на новите европейски директиви за чистота на водата и на мен това много ми харесва 🙂
  • Безопасност: при протичането на гореща вода през пластмасовото покритие смесителят не се нагрява силно. Вече не се притеснявам дали детето ще се опари.
  • Икономия на енергия: топлинната енергия не се губи, защото не се хаби за загряване на компоненти, които нямат нужда от това.
  • Икономия на вода: количеството вода, което остава в смесителя след затварянето му, е намалено с 80%, което означава по-малко загуби на вода.
  • Пести и парите ми: инвестицията си заслужава, защото ти се отплаща дългосрочно.

О, извинете – май усещам аромат на свещи и пяна от ваната. Очакват ме и затова ви казвам довиждане 🙂 И не забравяйте – идеалната баня е тази,в която се чувствате себе си.

 _____

*„Моята баня е моят храм” е името на 3D проект на баня с автор Кирил Станев от Studio7, който спечели приза “Ideal Standard Баня на публиката 2011”. Повече можете да прочетете тук.