Skip to main content

За Фън Шуй любители

Melange   Няма нищо по-приятно от добре изглеждащата и организирана баня. Всяко нещо си е на  мястото, следователно в нея има повече място и за вас! С всеки продукт ние искаме да доставим удоволствие и истинско отпускане. Дали е достатъчно това? За постигане на пълна хармония, ви предлагаме няколко Фън Шуй идеи.

Времето за ремонт на банята и тоалетната е много подходящо, за да приведете тези помещения във вид, който да е в унисон с правилата на Фън Шуй, древното китайско изкуство за подобряване на личния живот чрез правилно подреждане на стаи, предмети, използване на цветове и т.н., за да се стимулира движението на положителната енергия Чи /позната още като силата на живота/. Според Фън Шуй, банята и тоалетната са твърде проблемни зони, защото се смята, че представляват „дупка”, през която заедно с водата, изтича Чи. Има няколко прости Фън Шуй правила, които можете да използвате, за да предотвратите това:

1. Поддържайте чисто, ремонтирайте течащите кранове, отстранявайте неприятните миризми.

 2. Живите растения в банята помагат за стимулиранетo на Чи. 

 3. Светлите цветове, и особено синият цвят е много подходящ, защото е свързан с елемента вода, можете да използвате сини хавлиени кърпи.

                 

 

4. Винаги затваряйте не само капака на тоалетната чиния, но и вратата на помещението. 

                                                                                                            

 

5. Ако банята и тоалетната се намират в непосредствена близост до входната врата, поставете огледало от външната страна на вратата на санитарното помещение, за да попречите енергията Чи да изтече.

Дори и да не ви предстои ремонт, бихте могли да се съобразите с тези съвети, те са много полезни и от гледна точка на хигиената и красотата в дома.

Успех!

One thought to “За Фън Шуй любители”

  1. Добре би било да отбележим, че ако вратата на банята/тоалетната се намират с/у входната врата да не поставяме огледало.Обикновено такъв вид „замаскиране’ на входа на помещението прилагаме, когато то е ДО входната врата.Мариела

Коментарите са затворени.