Skip to main content

Борислав Игнатов, жури в Баня на годината: Конкурсът е добър пример за това как с всяко издание става все по-интересен и наситен

BorislavБорислав Игнатов е архитект.  Работил е за някои от най-големите архитектурни фирми в света като Perkins+Will, HLW и  William Rawn. Освен архитектура създава и мебелен и интериорен дизайн. Проектите му „Къщата дърво” и „Къщата на равноденствието” добиват широка известност и се публикуват в Европа, САЩ, Австралия, Китай, Русия и Индия. Удостоени са с Голямата награда на Съюза на архитектите в България за 2010-та и 2012-та години. Той е в състава на журито на Баня на годината 2013, ето какво сподели за нас.

 

Участвате за първи път в журито на конкурса Баня на годината. Какви са очакванията ви?

Очаквам силни, отроумни и изненадващи решения. Най-вълнуващото на творческата дейност е, че непрекъснато възникват нови интерпретации на уж добре познати теми. Конкурсът Баня на годината е добър пример за това как с всяко издание става все по-интересен и наситен.

 

Вие също сте печелили конкурси. Какво е усещането да си участник в конкурс и сега, когато сте жури? Какъв съвет бихте дали на участниците?

Странно е да бъда от другата страна на този процес. Чувствам голяма отговорност понеже знам колко голямо усилие коства участието в подобно състезание и колко надежди възлага всеки участник на творбата си да бъде приета и оценена добре. Съветвам участниците да не се съобразяват с журито, а да представят нещата си така, че на тях самите да им харесват и да изпитат удоволствие от работата си.