Skip to main content

Генчо Гоев: За да бъде забелязан един талант, най-лесно това става в състезание

GenchoГенчо Гоев печели множество престижни награди. Признание за работата му е фактът, че марки като Denyl, Wrangler, Lee, RIFLE, Kappa, REPLAY, Pierre Cardin, Аполон и др. му поверяват интериора на магазините си. През 2011 г. разширява дейността си със създаването на Дизайн център Desense – проект, който успешно налага предлагането на дизайн от А до Я във всичките му познати форми. Генчо Гоев е един от създателите на виртуално сдружение на дизайнерите на мебели и интериор dibla.com, а отскоро и нейн нов собственик.

Ти си един от интериорните дизайнери, чиито талант е бил отличен именно на конкурси – на 22 години получаваш призове като „Дизайнер на годината” и „Най-проспериращ млад дизайнер”. Какво би посъветвал тези, които искат професионално да се занимават с дизайн и какво би препоръчал на участниците в конкурса Баня на годината 2013?

Първото, което ми минава през ума, е да не спират да работят и да правят идеите си по-добри и по-големи! Истината е, че за да бъде забелязан един талант, най-лесно това става в състезание, при което лесно може някой да се отличи и да покаже на какво е способен. За конкурса на „Баня на годината” това е една добра възможност при условие, че няма много фирми, които да дават възможност на проектантите да покажат на какво са способни, всеки трябва да се възползва и да си „свери часовника”.

Сега си част от журито на конкурса Баня на годината, а Dibla е партньор. Какви проекти очакваш да видиш?

Като част от журито се надявам да бъдем полезни и да дадем правилна оценка и насока на всеки участник. Очакванията, които имам, са да покажем на потребителите, че в България има дизайн и той е на конкурентно ниво в Европа и да видя, че всички участници са дали максимума от своите възможности.

Какви са новостите и тенденциите в интериорния дизайн?

Това е широка тема, но може да мислим за материали, които са природосъобразни, преследване на по голям уют и съчетание на материали, които да имат история и послание и умело да се използват последните иновации.

Какви са последните проекти, по които работите и/или се гордеете?

Един от последните ни проекти, с които се гордеем, е фитнес център RHEA, както и работата ни към БПР (Бизнес Парк Русе). Като проектанти на всички офиси в сградата, направихме няколко много атрактивни офиса. И не на последно място ГРИД – платформа за млади таланти в областта на дизайна, финансирана от Министерството на икономиката по програма за конкурентоспособност.