Skip to main content

Творческо ателие „Оптимизация на банята“ за студенти от НБУ

В творческото ателие „Оптимизация на банята” на Ideal Standard на 24 януари се включиха около 50 студенти, изучаващи Дизайн от Нов Български Университет. Студентите се запознаха с резултатите от иновативното проучване на Ideal Standard „Project Optimise– как банята трябва да бъде оптимизирана за потребностите на своите ползватели и да бъде превърната в тяхното жизнено пространство чрез решенията на Ideal Standard и творческото мислене на дизайнера при създаване на подходящ профил на банята.

Точно в такава посока бе и задачата на бъдещите дизайнери. Бяха им представени две семейства – сем. Маркови с четири деца от 1 година до 16 години и сем. Крумови – млада семейна двойка, които разказват за своите бани – какво им харесва, от какво имат нужда, как разпределят времето си в банята, конфликтните моменти в банята. Студентите бяха изправени пред предизвикателството да оптимизират баните на семействата, която да отговаря на всички специфики на нейните потребители – възраст, взаимоотношения, пол, интереси, предпочитания, потребности, ежедневие… Студентите разполагаха с една седмица, в която да работят заедно със своите преподаватели и да представят своите предложения/решения на двата казуса.


NBU2На 24 януари отново се срещнахме със студентите, като този път те трябваше да влязат в ролята на дизайнера експерт.

Първият казус, който разгледахме бе на сем. Маркови. Казусът на това семейство бе провокирал студентите, които уверено споделяха своите решения – какви санитарни продукти да използват, как да бъдат разположение така, че да елиминират конфликтните моменти при ползването на банята, как ще бъдат преодоляни недостатъците.

Вторият казус на сем. Крумови също провокира студентите да бъдат креативни и да предложат интересни решения – осветление, разположение на продуктите, достъпност на банята едновременно, места за съхранение.

One thought to “Творческо ателие „Оптимизация на банята“ за студенти от НБУ”

  1. Много ми харесва че студентите се занимават с токова сериозни неща и относно баните,като че ли е редно да имат няколко часове и по ароматите които действат отпускащо в банята и така самите интериор с аромати ще бъде идеалното съчетание.

Коментарите са затворени.