Skip to main content
Четири проекта с приз Ideal Standard Баня на годината 2013

Четири проекта с приз Ideal Standard Баня на годината 2013

Uchastnici i jury 3Ideal Standard Баня на годината отпразнува своята 10-та годишнина в приятната компания на над 250 архитекти, интериорни дизайнери, партньори и медии в София Евент център, Парадайс Мол.

По време на официалната церемония специално внимание получиха всички, които са дали своя принос за конкурса Баня на годината през годините.

Силвия Лулчева, многократно водила конкурса, ни поведе в неговата история. За началото и идеята за създаването му разказаха инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима” АД и  Андрияна Петкова, издател на тогавашното списание „Интериорен салон”. За важността на партньорите, доверието и увереността в успеха на конкурса сподели Венета Кръстева, управляващ партньор на Градът Медиа груп. За журито, отговорността и вълненията при оценяването на проектите говори арх. Албена Владимирова – Андреева, част от професионалното жури на конкурса от 2006 година насам.

За проекта „Оптимизация на банята”, с който Ideal Standard прекрачи в бъдещето, за да създава най-добрите бани за уникалните нужди на днешните домакинства разказа дизайнера Кирил Станев, модератор на проекта.

TancТворческото изразяване на основните преживявания  в банята за  Ideal Standard – Трансформация, Релакс, Тонизиране и Игра, бяха пресъздадени с изразните средства на танца от балет Арабеск.

Тези четири състояния бяха прелюдия към втората част от церемонията – награждаването на победителите от десетото юбилейно издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината, преминал под мотото „Скроени по хората пространства”.

„Конкурсът Ideal Standard Баня на годината освен състезание на идеи, творческо въображение, дързост, смелост в дизайна, поглед в бъдещето на дизайна е и място, където младите дизайнери, професионалисти и ние като производители се срещаме и общуваме в търсене на идеалната баня. Тази година по повод 10-тата ни годишнина решихме да отличим повече проекти, които смятаме, че заслужават да носят приза Баня на годината”, заяви Лазар Лазаров, Бизнес лидер – клъстер България и председател на журито.

За тенденциите в дизайна, с които се откроиха проектите говориха Генчо Гоев и доц. Борис Сергинов.

За своя 10-годишен юбилей Ideal Standard отличи четири проекта с приза Баня на годината 2013. Това са първите два проекта от всяка категория събрали най-много точки от журито. Общо 43 проекта бяха подадени за участие.

arh. Andreeva nagrada Ivailo Nikolov proekt 3D Family Mapping arh. Andreeva, Lazar Lazarov, Maria Nikodimova proekt NatureВ категорията „Идеалната баня на моето семейство” първо място и приза “Ideal Standard Баня на годината 2013” са за проектите 3D Family Mapping на Ивайло Николов и Nature на Мария Никодимова. Наградите връчиха Лазар Лазаров, председател на журито и арх. Албена Владимирова – Андреева.

 

 

Ralica Paunova, arh Borislav Ignatov nagrada Ignat Georgiev nagrada Tvotrcheskata bania Ralica Paunova, arh Borislav Ignatov nagrada Petia Petrova proekt Jazz StandardВ категория „Моята лична идеална баня” победители и носители на приза “Ideal Standard Баня на годината 2013” са проектите Jazz Standard на Петя Петрова и Творческата баня на Игнат Георгиев. Наградите бяха връчени от Ралица Паунова, миналогодишен носител на приза „Баня на годината 2012” и жури в тазгодишното издание на конкурса, и арх. Борислав Игнатов, член на журито.

Победителите в двете конкурсни категории получават приза „Ideal Standard Баня на годината 2013” и награда – посещение на специализирано изложение „100% дизайн Лондон” и с допълнителни награди от организаторите.

Още информация и снимки на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/#!/ideal.standard.bathroom

Публиката също избра своите фаворити от двете конкурсни категории,  определени от онлайн гласуването на сайта на конкурса www.banianagodinata.com. Над 4000 фена на дизайнерските решения дадоха своя глас.

Призът “Ideal Standard Баня на публиката 2012” в категорията „Идеалната баня на моето семейство” съвпадна с избора на журито. Наградата спечели Мария Никодимова за проекта си Nature. Наградата бе връчена от Владислав Василев, член на журито и Мила Иванова, миналогодишен носител на приза „Баня на годината 2012” и жури в тазгодишното издание на конкурса.

В категория „Моята лична идеална баня” публиката определи за победител проекта Light Art Bath на Боряна Петрова. Наградата бе връчена от Теменужка Захариева, член на журито и Кирил Станев, носител на приза „Баня на публиката 2011”  и член на журито.

Партньорите на конкурса Ideal Standard Баня на годината също дадоха награди на своите фаворити.

Фаворит на DIBLA е проектът 3D Family Mapping на Ивайло Николов.

Асоциацията на интериорните дизайнери в България награди два проекта: Sports Interactive на Ивайло Николов и „Семейство Дженкови – хора на изкуството” на Николай Ковачев и Кристина Гюрова.

Градът Медиа Груп отличи проектите 3D Family Mapping на Ивайло Николов и Headline Simple Smart на Боряна Петрова.

Редакцията на сп. Наш дом награди проекта Перфектният баланс на Игнат Георгиев.

Сп. Идеален дом за своя идеална баня избра проекта Let the Sunshine In на Веселина Димитрова и Георги Георгиев.

Цялата информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2013 е публикувана на официалния уебсайт на конкурса – http://www.banianagodinata.com.

За конкурса Баня на годината по БНТ в предаването „Отблизо“. Пред камерата Кирил Станев, който бе и член на журито: http://bnt.bg/part-of-show/banya-na-godinata