Skip to main content

Светослав Тодоров и Краси Капитанов разкриват тайни за дизайна пред BravaCasa

BravaCasa mainВ новия брой на списание BravaCasa пред Лидия Манолова двама от най-популярните интериорни дизайнери повдигат завесата за „висшия пилотаж” в дизайна. В статията „До утре вечер в другия спектакъл” двамата дизайнери и жури в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 обръщат голямо внимание на новата категория в състезанието за дизайн – санитарно помещение в заведение: „Съгласни сме с определението „място за освежаване” – не само на тялото, но и на емоциите”.

„За разлика от частния интериор тоалетната и мястото за релакс в общественото пространство трябва да са нестандартни. Да пораждат съзнателна провокация, споделя Светослав Тодоров, Studio Mode. Нивото на едно заведение се познава по тоалетните – това е безспорен принцип. Може не всички да отидат на бара, но всички посещават тоалетната… Много фактори в дизайна работят тук – цветът, функцията, хигиената…”

BravaCasa 2„В публичните пространства интериорът на тоалетната е естествено продължение на цялостната концепция на заведението, разкрива Краси Капитанов. Като ментор на някои от участниците в конкурса Баня на годината на Ideal Standard бих искал да видя точно това – креативни, свежи идеи и

решения. Другото няма как да се види на 3D. И като цяло мисля, че този раздел на конкурса е най-важен – защото тоалетните и местата за релакс в публичното пространство са висш пилотаж в дизайна, който променя и формира вкусовете на младите хора. ”

Целият материал в новия брой на списание BravaCasa. IdealSt_event