Skip to main content

Ideal Standard с иновативни решения за болниците

zx500_2421120 Отдадеността на иновациите, ангажираността към непрекъснато подобряване и развитие на продуктите и вярата в устойчивия дизайн се отразяват във всеки от продуктите на Ideal Standard. Ideal Standard е специалист в санитарните решения за здравните заведения и предлага най-доброто за индивидуалните нужди на пациентите, здравния персонал и посетителите. Основните направления, в които се разработват продуктите на Ideal Standard, са противодействие на развитието и разпространението на инфекции; безопасност; удобство и достъпност; лесна хигиена.
Технологиите за отстраняване на условията за размножаване на патогенни бактерии са внедрени в смесителите от серията CeraPlus и Markwick21.
Механизмът за спиране, пускане и смесване на водата (cyclevalve) в смесителите CeraPlus е разработен така, че смесителят винаги да се пуска и спира само в позиция студена вода, т.нар. студена дезинфекция. Това предотвратява развитието на патогенната бактерия легионела. Наред с постоянната студена дезинфекция се извършва периодично и гореща дезинфекция чрез гъвкава връзка. Markwick21 е друга серия смесители, подходяща за болнични заведения, при която изключителна иновация е възможността за допълнителна дезинфекция (гореща) чрез сваляне на чучура за стерилизация и химична дезинфекция.
Колекцията от смесители и керамични изделия Contour21 е специално проектирана и разработена за хора със специални нужди. Мивките и тоалетните чинии са достъпни и удобни за пациенти с намалена подвижност и използващи инвалидни колички. Освен това дизайнът е съобразен с условието за лесна поддръжка на хигиена. Мивките нямат отвор за преливник, а тоалетните са без ринг, като така те не могат да задържат вода, където да се развият бактерии. По този начин керамичните изделия са лесни за почистване и за поддържане на перфектна хигиена.
Решение за предотвратяване на опасността от изгаряне на пациенти, посетители и болничния персонал са термостатните смесители CeraPlus. Електронните смесители CeraPlus, при които измиването на ръцете е без докосване на ръкохватката на смесителя, осигуряват максимална хигиена и комфорт. За удобство на болничния персонал е разработена специална серия от смесителите CeraPlus с дълга ръкохватка и с лакът може да се регулира потокът на водата.
Много от продуктите, за които стана въпрос, се произвеждат в българските предприятия на компанията, но трябва да подчертаем, че високите изисквания към този вид санитарно оборудване произтичат от стандартите на Великобритания. От Ideal Standard твърдят, че стандартите на компанията са дори още по-високи.

Статия от в. Строителството и градът

http://stroitelstvo.info/