Skip to main content

Тенденции в банята 2015

Модата съществува във всички сфери на нашия живот. Дизайнът в интериора не прави изключение. За да сме в крак с времето и да поддържаме ритъма на живот в нашия дом, е необходимо да имаме предвид модните тенденции. Главното обаче е да съчетаем в интериора стил и комфорт, като изразим нашата индивидуалност.

Банята е помещението, в което започваме деня, тя е място за отдих и релакс. Ето защо интериорът трябва да бъде не само модерен, но и функционален.

 

Стил и форма

Trend 2015 DEAВодеща и през 2015 година е тенденцията за по-голяма чистота на линиите в решенията за баня на Ideal Standard. Мекият геометричен дизайн, който да не е поляризиращ и да се комбинира успешно с много и различни колекции на смесители, керамични продукти и мебели се запазва и през 2015 г. Тънки и елегантни форми на смесителите, тънък борд за мивки, тънки седалки, тънки поддушови корита.

 

 

 

 

 

 

Екологичност и безопасност във всичко

Еко линията в банята е задължителна тенденция за Ideal Standard. Тя е заложена в няколко направления – водна и енергийна ефективност, хигиена.

Trend 2015 rimlessПри керамичните продукти новостите са при тоалетните без ринг, които са предпоставка за по-добра хигиена и почти нулев шанс за развитие бактериите; по-лесни за почистване и почти без никакъв разход за почистващи препарати, както и оптимизирано измиване – без пръскане извън тоалетната чиния.

 

 

 

 

 

Trend 2015 Ceraplan III - Blue StartПри смесителите се залага на водо- и енегргоспестяващи характеристики като ограничител на дебит, Click технология, студен старт.

Безопасността при употреба навлиза все повече като фактор в продуктите за баня. В смесителите на Ideal Standard тя е гарантирана с иновации като Cool body, ограничител на топла вода, термостатен затварящ механизъм.

 

 

 

 

 

 

 

Високо ниво на хигиена и лесна поддръжка

През последните няколко години се забелязва тенденция към търсене на продукти, които лесно се монтират и поддържат. Смесителите и конзолните тоалетни на Ideal Standard предоставят това удобство. Висока хигиена при използване и лесна поддръжка на хигиена – гладки обтекаеми форми без излишни детайли и отвори – скрито присъединяване при конзолни тоалетни чинии, скрито присъединяване при смесителите със скрити холендрови гайки, вградени смесители.

 

 

Ергономия и комфорт

Trend 2015 INSET REVIVE Orange 80cm Drawer (MAIN) V3Тенденцията към оптимизиране на пространството баня и подобрена ергономичност на продуктите, за допълнителни удобство и комфорт при употреба е заложена в новите продукти на Ideal Standard за 2015 година. При смесителите отличителни характеристики са висок чучур, аератор с подвижна решетка за пренастройка ъгъла на струята, свободновъртящо се рамо при душ системите.

При керамичните изделия посоката е скъсена проекция, подходяща и за много малките пространства в съвременната баня. При мебелите – чрез по-компактни със скъсена проекция, така и вътре в самите мебели чрез сифони даващи повече полезно пространство в шкафа; разделители за чекмеджета; кутии за отделяне на тоалетните принадлежности по предназначение.

Допълнителен комфорт създават седалките с плавно падане и мебелите с плавно затваряне и отваряне.

 

 

 

Технологиите в служба на човека

Едно от модните направления в дизайна за баня е навлизането на високите технологии. Този ултрамодерен стил се проявява чрез дигитализация в мебелите за баня. В тях нововъдения ще има като LED осветление, система против конденз за огледалата, Bluetooth система за озвучаване, вградена в огледелата.

Още за тенденциите в банята през 2015, четете в новия брой на списание Наш дом.