Skip to main content

Част VII: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление. Проектите в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014

Представяме Ви и последната категория в конкурса „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление“.

Ето кои са проектите:

 

Зона мрежа – http://bit.ly/1DnKeD1

Jellyfish – http://bit.ly/1J773Qq

Пеперуди – http://bit.ly/1A2T5ru

Seabed – http://bit.ly/1AuFYRR

Лукс, минимализъм и чиста геометрия в нощен клуб – http://bit.ly/1D2AX4T

Влез в книгата – http://bit.ly/1vHMcxr

 

 

pic_24Проект: Зона мрежа

http://bit.ly/1DnKeD1

Категория: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление

Автор: Венелин Касабов и Боряна Андонова, „КА Дизайн Студио“

Описание на проекта:

Проектът представя място за освежаване в нощен клуб. Зоната за изчакване е обща за мъже и жени, а санитарните помещения са отделени със съответните символи. Цветовете и формите, изграждащи интериора в нощния клуб преливат естествено в санитарните помещения. Преграда от матирано стъкло позволява на посетителите на зоната за освежаване да запазят усещането, че са част от партито. Естествените зелени стени внасят свежест и уют на фона на студените цветове и материали.

 

 

pic_27Проект: JELLYFISH

http://bit.ly/1J773Qq

Категория: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление

Автор: Десислава Лазарова, работеща на свободна практика

Описание на проекта:

Проектът е повлиян от образа на медузите. Същества, които са съставени от 95% вода и притежават удивителни качества. Някои от тях са почти прозрачни; други пък излъчват светлина, за да объркат враговете си; трети, произвеждат смъртоносна отрова. Притежават деликатност и неуловима красота, с които пленяват. Носят се спокойно по океанските течения и телата им нежно пулсират в ритмичен танц нагоре и надолу в една безтегловна среда. Хипнотизиращи са.

Чрез образа на медузите исках да постигна усещане за спокойствие, лекота, безтегловност. Едновременно с това интерпретирам пространството по нов начин –обособяване на общо пространство за мъже и жени, което предразполага към скъсяване на дистанцията и предпоставка за създаване на нови социални контакти. Поставила съм акцент върху иновативното осветление и визуалната комуникация върху пода. Посетителят се потапя в приглушената атмосферата на дълбокия океан, като активно си взаимодейства с нея и интуитивно търси светлината като ориентир.

Jellyfish е санитарно помещение към нощен клуб с обща площ от 50,5 кв.м. Състои се от 4 тоалетни за жени, специално отделена стая за грим и освежаване, 4 тоалетни за мъже и общо отворено пространство: остров с 6 мивки, няколко ниски табуретки за сядане и плот, продължение на елемента, който условно разделя мъжките и женски тоалетни.

 

pic_51Проект: Seabed

http://bit.ly/1AuFYRR

Категория: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление

Автор: Емили Гостанян, студент ЛТУ

Описание на проекта:

Разработеното помещение е място за освежаване в нощен клуб. Концепцията е морско дъно. Тази препратка е постигната чрез използване на спокойни, обли форми, липса на излишни елементи и изчистеност. Контрастът между материалите е постигнат чрез растери вместо чрез цвят. Помещението е разделено на две части – мъжка и дамска тоалетна, като мивките и стената, спусната над тях, играят ролята на преграда- обособяват двете части на тоалетната, така че двете групи посетители да имат своята интимност, но същевременно могат да надникнат в „забранената“ половина от разстоянието, получено между мивките и стената над тях. Огледалата, окачени на въпросната стена имат растер, напомнящ за рибарска мрежа. 3D облицовките на стените и вратите асоциираме с пясък, а светлините на стената срещу входа напомнят за синджири от мехурчета. Осветлението по ръбовете на окачения таван пък прави препратка към светлината на слънцето, която „пробива“ морската повърхност. Използването на тези ненатрапчиви изразни средства провокира съзнанието и материализира концепцията по деликатен, ненатрапчив начин.

 

pic_42Проект: Лукс, минимализъм и чиста геометрия в нощен клуб

http://bit.ly/1D2AX4T

Категория: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление

Автор: Ива Пенкова, работеща на свободна практика

Описание на проекта:

Проектът е вдъхновен от стремежа към лукс, комфорт и изчистени линии. Използваните материали са: под – полиран черен гранитогрес, плот – черно стъкло, стени и таван – венецианска мазилка, имитираща полиран камък тюркоаз.

 

 

 

 

pic_17Проект: Влез в книгата

http://bit.ly/1vHMcxr

Категория: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление

Автор: Игнат Георгиев, работещ на свободна практика

Описание на проекта:

Това е измислено заведение, в което хора на различна възраст се събират предимно да общуват. Приглушена музика, създаваща релаксираща обстановка, предразполагаща към разтоварващи разговори. Подходяща обстановка за представяне на книги, събиране на група хора с общи интереси, като сбирки на форуми, модни ревюта и подобни.

Обогатяващата вечер прекарана в приятна компания, както и нуждата, подканва всеки човек да потърси минутка усамотение. А хубавото настроение, комфорта и приятната обстановка продължава и тук. Можеш да мислиш за хубава книга, а защо не и да си герой от нея. С влизането се открива тази възможност, илюзия за разтваряне на книга, разкрива огледалата зад мивките, които отразяват дървеното пано по пода и го продължават като пътека в стената. Високите тавани и светлата тоналност отварят помещението още повече, пътеките на отсрещната стена продължават и по стените. Две стандартни тоалетни помещения и едно специализирано за хора в неравностойно положение допълват комфорта. Навсякъде трябва да се чувстваш добре, както и да не спираш да мечтаеш.

 

pic_21Проект: Пеперуди

http://bit.ly/1A2T5ru

Категория: Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление

Автор: Игнат Георгиев, работещ на свободна практика

Описание на проекта:

В любимото заведение разбира се трябва да има и място за освежаване на дамите.

Проектът е вдъхновен от изключителната прелест и символ на женственост – пеперудата.

Внасяйки слънчево настроение и топлина с жълтият цвят на фона на зеленина, допълвайки атмосферата с близки до природата елементи.

Място, където да се почувстваш като в приказка и в същото време уютно.

Великолепни, ефирни и нежни, напомнят за новото начало и внасят красота както в декорацията, така и в настроението на нашите дами.

 

 

Край!