Skip to main content

Цветалина Димитрова и Михаил Върбанов за дизайна на съвременната баня

Цветалина Димитрова и Михаил Върбанов са завършили Нов български университет, специалност „Интериорен дизайн“. В момента работят като дизайнери на свободна практика и са членове на група „Барака“. Двамата участваха в екип в 11-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014. Те не спечелиха голямата награда, но получиха наградата на публиката и на Kafene.bg – един от медийните партньори на събитието – в категорията Идеалната училищна тоалетна, а техният проект е с името „Учи с настроение“. Ето какво разказаха за работата по проекта си.

 

Кpic_7акво ви донесе участието в този конкурс?

Михаил: Това е първият конкурс, в който участваме като екип и сме много щастливи от постигнатите резултати. Наградата на публиката и на Kafene.bg са признание за труда, който положихме и ни носят голямо удовлетворение.

 

Виждате ли вашият проект осъществен на практика в някое училище?

Цветалина: Проектът е реален и напълно изпълним. Може да се приложи за всяко едно училище в страната, стига да има финансиране. Бихме се радвали да се осъществи.

 

Какви са световните тенденции в банята/тоалетната – домашната и обществена?

Михаил: Световните тенденции в дизайна на баня/тоалетна са насочени към икономия на вода и електроенергия, към уют, стилен дизайн и функционалност.

Пълният текст на интервюто в kafene.bg