Skip to main content

Дизайнерите като визионери

IMG_3171Победители от 11-тото издание на конкурса „Баня на годината 2014” и двама от журито се срещнаха с именитите дизайнери на Ideal Standard – Дик Пауъл и Робин Левин. Срещата се състоя в мястото на Ideal Standard в Лондон – The Bathroom на 28 април.

 

 

 

IMG_3197Дик и Робин говориха за ключовата роля на дизайнера, който прави живота на хората по-добър и какво стои зад добрата идея. Те споделиха, че креативността стои зад всичко, което правят, но великите идеи са много „чупливи” и дизайнерът трябва да комбинира изкуство и технология, за да превърне идеята в продукт.

 

 

 

IMG_3180Робин Левин разказа на младите дизайнери как работи неговото студио, когато разработва нови керамични продукти. Той отдели специално внимание на идеята за колекция Connect на Ideal Standard.

 

 

 

 

IMG_3194Дик ги запозна със своите иновативни проекти и ги въведе в света на Dea с нейните грациозни простота, елегантност, органични форми, успокояващи тонове и достъпна за красота.

Българските дизайнери си тръгнаха от срещата развълнувани и вдъхновени за своята роля на визионери, които винаги търсят нови възможности да подобрят живота на хората.

 

 

Павлин Бенков, проект „Свежа топлина”:

Искам да Ви благодаря за перфектната организация, приятната компания и срещата със световноизвестните дизайнери, които осигурихте. Прекарах си страхотно с Вас и се надявам и за в бъдеще да се събираме покрай такива щастливи обстоятелства.

 

Игнат Георгиев, проект „Влез в книгата”:

Идеал Стандарт не измениха на себе си за пореден път. Изключително съм доволен  от престоя в Лондон. Тръгнах с  настроение и се прибрах с такова. Програмата беше запълнена и интересна. Срещата с Дик Пауъл и Робин Левин беше вдъхновяваща. Големите дизайнери се бяха подготвили изключително сериозно за срещата с нас. Бяха подготвили много интересни и съдържателни лекции, представени отлично с голяма доза чувство за хумор. Робин Левин изпълни помещението с приствието си, още като се появи. Зареди ни с настроение, много харизматична личност. Той и екипът му правят реални макети на всеки продукт. Изпипват всеки детайл ръчно. За мен това беше впечатляващо. И двамата отделят страшно много време в проучване. Поставят се колкото се може повече проблеми, за да може да се намери оптималното решение. Успях да почувствам, че работата ни като дизайнери е наистина важна. Че като творци и мечтатели, можем да направим света по-приятно и удобно място за живеене.

Дик Пауъл не си задава въпроса „защо“, а „защо не“.

Благодаря за уникалните моменти, не само за срещата, а и за цялото прекарано време в Лондон. Дано конкурсът „Баня на годината“ ни радва още много години.

IMG_3198 IMG_3185 IMG_3141 IMG_3171 IMG_3049