Skip to main content

Започна подготовката на новото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2015

IMG_0036За два дни „Залата за креативни идеи” в Тренинг центъра на „Идеал Стандарт – Видима” се превърна в място на разгорещена творческа дискусия, съпроводена с много смях и висок градус на напрежение между дизайнери и архитекти, предизвикани от поставената им задача да дадат своите предложения за надграждане на следващото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2015”. Писмено приветствие и благодарност за приетата покана бе отправена от Лазар Лазаров, директор търговска организация – Клъстер България.

Поканени на срещата на 1 и 2 юли бяха членове на журито и победителите от 11-тото издание на конкурса. На срещата присъстваха Красимир Капитанов, студио Fimera – Иван Гроздев, Валери Маринов и Мая Костова, Величко Великов, Гена Събева, Илия Събев, Генчо Гоев, Кирил Станев, Ванча Байлова, Теменужка Захариева, Симона Стоянова, Ивайло Николов, Игнат Георгиев, Боряна Андонова и Венелин Касабов, Павлин Бенков и Миряна Димитрова, Цветалина Димитрова, Михаил Върбанов.

IMG_0050Запознати с историята на конкурса, дизайнерите дискутираха неговото развитие и целта, която постига, както и какво още може да бъде направено в полза на марката и на участниците.

 

 

 

 

 

 

Разделени в три групи жури и победители в дискусията излязоха с конкретни предложения за категории, условия за участие, критерии за оценка, които ще добавят стойност към конкурса и ще допринесат за имиджа на марката Ideal Standard.

IMG_0079 IMG_0073IMG_0080

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Така например в една от групите, обсъждайки конкретна категория и условия за участие се вдъхновиха да създадат изображение, което наподобява душ и молекулата на водата.

R3 R2

 

 

 

 

 

Като част от програмата им беше и срещата с един от дизайнерите на Ideal Standard – Ахим Пол, който им представи концепцията за дизайна на най-новата колекция – Tonic II, пусната на българския пазар през април тази година.

IMG_0196 IMG_0166Дизайнери и архитектите бяха потопени в процеса на създаване на нови продукти от нашите колеги Симеон Желев, Проектен мениджър Идеал Стандарт Интернешънъл ЕМЕА (керамика) и Богдан Богданов, Ръководител Продуктово портфолио (Русия), който задно с българското дизайнерско студио Quadro представиха най-новите разработки смесители Balance и Trinity.

 

Като продължение на запознаването им с процеса за създаване на нови продукти бе и посещението им в заводите за арматура и керамика, където колегите Красимир Колев, Ръководител процес „Развойна дейност”; Петър Петров, Ръководител отдел „Качествен контрол – ЗСК и Контрол на качеството категории продукти – ИЕ” и Радослав Цанков, Ръководител „Обучения търговски марки и продукти”, Димитър Стефанов, Ръководител „Група анализ и оптимизация на продукта”, детайлно ги въведоха в тънкостите на производствения процес.

Нашите гости си тръгнаха удовлетворени от свършената работа за конкурса, заинтригувани от процеса на създаване на нови продукти, впечатлени от мащабността и прецизността на производствените процеси.

Очаквайте новите категории и условия за участие в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2015.