Skip to main content

Проектите в категория „Идеалната баня Tonic II“ – част II

 

01_Деница ПетроваПроект: A Golden Sparkle

Автор: Деница Петрова, Архитектурно студио RedVertex Studio

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/68/

Описание на проекта:

Една от основните цели за проектиране на всяко помещение е да се маркират основните дейности, изисквания и функции.

Банята е основно помещение, което включва дейности като съхранение (козметика, тоалетни принадлежности), външен вид, тоалет, релакс и др.

В представения проект са обособени зони за тоалет, къпане и вана за релакс. Те са с цел постигане на удобство и комфорт.

Избраните материали за изпълнение на помещението са: месинг, бетон, мрамор, стъкло.

Създаден е уникален елемент, тип машраба (mashrabiya/fretwork), изпълнен от месингов материал, за да се създаде усещане за топлина и уют. Елементите, които се получават в различни разновидности се използват още от далечното минало. Предназначението на машрабите е не само декоративно, а да предпазват от високи температури. Използването на тези уникални елементи в едно помещение, било то като граница/преграда между спалнята и банята, допринасят за идентичност и елегантност. Съчетанието на топлите тонове на месинга, мрамора и бетона в тъмен и груб цвят, носят усещане за стил, лукс и по своему уникалност.

За да се постигне оптимален баланс и функционалност, в помещението са заложени продуктите на Ideal Standard от колекция Tonic II.

 

02_Детелин ЙончевПроект: Велика баня

Автор: Детелин Йончев

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/47/

Описание на проекта:

Проектът отговаря на всички ергономични особености на една баня. Елементите на банята са функционално организирани при даденото пространство.

Интересното в проекта е, че съм използвал дървена облицовка за две от стените, пода

ваната и душ кабината. Използваните цветове са в сивата гама с цел неутралност,

За акцент съм използвал жълто, което символизира свежест. Осветлението е чрез

лед осветителни тела, разположени на тавана. Също така е проектирана и зона за

отдих със стол и маса. Използвани са много от продуктите на Ideal Standard, поради

тяхната изчистеност и функционалност.

 

03_Захари ГанчевПроект: Статера

Автор: Захари Ганчев

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/40/

Описание на проекта:

Идеалната баня може да бъде постигната единствено чрез синтез между максимална функционалност на помещението и правилно физиологично въздействие на средата върху човек. Банята „Статера“ използва максимално пространството, като организацията на зоните цели да предостави максимално удоволствие и спокойствие по време на експлоатация на помещението. Името „Статера“ идва от латинската дума statera, означаваща баланс. Банята трябва да бъде разгледана като първостепенен елемент на жилищната среда, защото обикновено ежедневието на всеки човек започва оттам.

Целта на концепцията е да свърже помещението с околната среда и да засили ефекта на хармония на човек с природата.

Използваните новости и технологии са регулираща прозрачност на прозорците “Smart Film”. Способ, чрез който лесно може да се регулира прозрачността, чрез телефон или дистанционно.

 

04_Иван ИвановПроект: Идеалната баня Tonic II

Автор: Иван Иванов

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/38/

Описание на проекта:

Помещението е разделено на няколко основни зони, като е осигурен максимален достъп между тях. Графичната композиция на стената, декоративното пано (врата) и осветление, създават уникалната тематика на помещението. За декоративното пано, използваният материал е цветно стъкло, по известно като лакобел. Подбраните цветове са по RAL системата и съответстват на използваните за стените и графичната композиция.

Осветлението на проекта е изпълнено чрез конструкция, в която са поместени осветителни панели с вградено LED осветление и контролер, даващ възможността за смяна на цвета на светлината.

 

 

05_Ивана ЯнковаПроект: Баланс

Автор: Ивана Янкова, Форма Дизайн студио

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/56/

Описание на проекта:

Баланс, рационално, емоционално, чиста геометрия – това са думите, описващи серията Tonic II. Това са думите, които са ключови за проекта. Чрез контраста между необлицованите стени и дървени греди е постигнат баланс и се създава усещането за модерна и хармонична среда, който внася емоция в проекта. Всички облицовки и декорации са сведени до минимум. Именно този минимум изважда на преден план красотата на продуктите.

Стъклените повърхности в помещението създават илюзията за простор. Играта на отражения и светлини постига търсен ефект, като по този начин помещението се разделя на две части. Акцентът пада върху свободностоящата вана и умивалника, внимателно подчертан с огледало със скрито осветление и плот от кориан, върху който е поставен.

 

 

06_Игнат ГеоргиевПроект: Идеалната баня Tonic II

Автор: Игнат Георгиев

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/37/

Описание на проекта:

Идеята, която представям е внасяне на отделни елементи от голф игрището и подчертаване на съответни детайли – типично шотландско каре и топки за голф.

В същото време изчистена линия, ненатрапчиви материали, но с усещане за лукс и спокойствие, за да бъде банята допълнение към цялостната визия.

Таванът повтаря рисунъка на съвършените линии на продуктите на Ideal Standard, за да подчертае красотата им. Баня, в която властва изяществото на детайлите, удобната душ кабина, функционалният шкаф за съхранение на принадлежности за баня и вградените ниши.

Завеси, които обединяват визуално всички елементи и вана пред прозореца за съвършен релакс.

Използваните материали за пода и стените са водоустойчиви мазилки с Bio Protect формула. Параванът е изпълнен от структурен прозрачен поликарбонат, а осветителните тела са мое дизайнерско решение.

 

 

07_Йоана КончарскаПроект: Свежест и Хармония

Автор: Йоана Кончарска, дизайнерско студио Финдизайн

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/59/

Описание на проекта:

За да представя на „сцената“ красивата серия TONIC II, избрах и интересен „сценичен декор“.

Предоставената подложка за баня позволява да се изгради едно удобно санитарно помещение с всички необходими детайли за идеалната семейна баня. Красивата свободностояща вана разположих в близост до големия панорамен прозорец за перфектен релакс. Вярвам, че и гледката е прекрасна… Душ кабината е с достатъчни размери за комфортно използване. Площта на заданието позволява в идеалната баня да сложа две мивки, разположени върху дълги шкафове с плотове. Избраната конзолна тоалетна е от ново поколение с AquaBlade. Бидето допълва функционалността на банята.

Облицовката на банята е с плочки на известна италианската фабрика, които създават атмосфера за модерен шик и непреходна класика и идеално хармонират с геометрията на санитарните точки. Подовите плочки са разположени в „килимен“ квадрат. Стенните декори при двете мивки внушават усещане за тапети и дантели. Ефектът на плочките е подчертан от висящите кристални осветителни тела между мивките и над ваната. Белите венециански набрани щори допълват и обличат атмосферата на банята. Зад тоалетната и бидето стената е облицована с плоскост с естествен фурнир дъб с радиален фладер, разположен диагонално, като препратка към диагоналният детайл в подовата плочка. Тук дървото дава своя принос за уют и затопляне в интериора на банята.

 

08_Косара ГеоргиеваПроект: Лагуна

Автор: Косара Георгиева и Петя Гавраилова

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/55/

Описание на проекта:

Банята цели да постигне усещане за уют, добро настроние и вдъхновение. Дървената декорация и подът спомагат за уюта, цветните мозайка, плотове и масата/стол до ваната – за доброто настроение, а мебелите на Ideal Standard вдъхновяват.

Щорите на двата малки прозореца имитират картини, чиято композиция се допълва от трета, което е с цел да се постигне цялост и завършеност на помещението, когато „щорите-картини“ са спуснати. Белият „подиум“ и окаченият таван обособяват различните зони и раздвижват интериора.

 

 

09_Петя ПетроваПроект: KENE

Автор: Петя Петрова, Дизайнерско студио АртеАмо

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/46/

Описание на проекта:

Проектът е вдъхновен от изящните дантели, създадени от ръцете на българските жени, от красивите фигури, изобразяващи прекрасната ни природа, с които българката

умело е украсявала пазви, огърлиета, кърпи, забрадки, спално и лично бельо.

Съчетаване на традиционното ръкоделие с новите материали и вмъкването му в съвременния бит с идеята да се съхранява и познава българското.

Ваната Tonic II заема централна позиция в помещението и е отделена с полустена от тоалетната чиния, бидето и мивката с цел да се създаде усещане за индивидуална релакс зона. В полустената са структурите за тоалетната чиния и бидето, като в частта към пътеката има изтеглящ се шкаф за тоалетни принадлежности. Върху нея се оформя и не малък плот, което увеличава комфорта при използване на мивката от колекция Tonic II . Idealrain душ и смесителят от колекция Tonic II се явяват акцент в душ зоната с изчистена линия. Душ зоната е двустранно отворена, което допълнително спомага за захода към мивката, тоалетната чиния и бидето и от тази част на помещението.

 

10_Пламен ДженковПроект: cosiness&relax

Автор: Пламен Дженков

http://www.banianagodinata.com/pages/Projects/1/63/

Описание на проекта:

В текущия проект са заложени търсенията за удобство, чистота и ненатрапчивост на материали и форми. Обръщането към природата по един естествен начин и семплия изказ хармонират с предоставянето на комфорт, без излишно усложняване и претоварване на средата. Със своята сдържаност, пространството е дефинирано като място за удоволствие и разпускане.