Skip to main content

ЗАВЪРШИ 13-ТОТО ИЗДАНИЕ НА „IDEAL STANDARD БАНЯ НА ГОДИНАТА“

Бляскава церемония и много положителни емоции съпътстваха награждаването на победителите на тазгодишния конкурс за интериор на баня. Вижте най-важното от вечерта в няколко минути.

С тържествена церемония приключи 13-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“. Събитието се състоя на 16 февруари в приятната обстановка на столичната зала „Рейнбоу Плаза“. Повече от 200 гости, сред които архитекти, дизайнери, партньори и медии, уважиха специалния повод на лидера в иновативните решения и разнообразие от продукти за баня Ideal Standard. Г-н Христо Караиванов,  директор търговска организация – източна Европа в „Идеал Стандарт – Видима АД“ и председател на журито в тазгодишния конкурс, също беше част от присъстващите и изнесе приветстваща реч.

Заключителната част от „Баня на годината 2016“ премина под символичните знаци на лекотата и феерията. Акцент на тазгодишната програма падна върху зависимостта между изчистените форми и естетиката в пространството и личния комфорт и наслада, които всеки изпитва чрез тях.Те бяха изящно олицетворени и чрез танц с воали и серпентин, които допринесоха гостите изцяло да се потопят в елегантната атмосфера на вечерта.

Първа награда и приз „Баня на годината 2016“ бяха отсъдени за проекти във всяка от трите категории както следва – в категория „Connect Air в спалнята“ Павлин Бенков и неговият проект „Амалгама“, в „Зона за освежаване в нощен клуб“ победител е отново е Павлин Бенков с „Нощна смяна“, а в „Оазис сред работната среда – санитарните помещения в офиси клас „А““ Пламена Георгиева с „Х/Л“. Професионалното жури, в лицето на доказани в бранша архитекти и дизайнери, направи своя избор, гласувайки анонаимно за всички подадени проекти. Всички победители получиха награда в размер на 2 000 лв., а класиралите се по точки на второ и трето – предметни награди от Ideal Standard.

Призът „Баня на публиката 2016“ също беше връчен на фаворитите на онлайн аудиторията, събрали най-много точки по време на гласуването. В категория „Connect Air в спалнята“ изборът на публиката е проектът „Over the Forest“ с автори Мария Станчева, Симеон Йорданов, Добрин Драганов и Станислав Иванов. Първо място в „Зона за освежаване в нощен клуб“ бе отредено на Мария Никодимова и проекта й „The Mask“, a фаворит в „Оазис сред работната среда – санитарните помещения в офиси клас „А““ е проектът „Green Line“ на Диляна Михова. Победителите във всяка категория получиха ваучер на стойност 1 000 лв. за покупка на продукти Ideal Standard по избор.

Близо 2 500 гласуваха онлайн и определиха тазгодишните носители на приза „Баня на публиката 2016“. 20 от тях спечелиха трифункционален ръчен душ от Идеал Стандарт – Видима.

Домакините на открития през 2016 година шоурум на Ideal Standard “The Bathroom” инж.-дизайнер Божана Йорданова и арх. Александър Бояджиев също отличиха свой фаворит в лицето на Ивана Янкова и проекта „Баланс 2“ в категория „Connect Air в спалнята“. Специални награди връчиха и всички партньори на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2016“, в т.ч. професионални общности и медии. Списъка с всички наградени и техните проекти може да разгледате на официалния сайт на конкурса, http://www.banianagodinata.com/.

Вижте още снимки от вечерта на тържествената церемония на нашата Facebook страниаца.