Skip to main content

Markwik 21+ и Contour 21+

Колекциите на Ideal Standard за медицински заведения:

  • Антибактериални материали и напълно разглобяеми компоненти за дезинфекция

  • Оптимална хигиена и контрол на инфекциите чрез напълно обновен дизайн на болнични мивки Contour 21+

Ideal Standard е водещ доставчик на интелигентни решения за санитарните помещения на здравните заведения. Новите смесители Markwik 21+ и керамичните мивки за болници Contour 21+ са в челото на иновациите в хигиената и бактериалната превенция.

Гамата смесители Markwik 21+ включва както едно ръкохваткови смесители, така и сензорни, позволяващи безконтактно управление и предотвратяващи разпространението на бактерии.

Новите Markwik 21+, подобно на Contour 21+, задържат много малък обем вода, направени са от специален материал и имат прости вътрешни форми, което намалява риска от натрупване на бактерии. Избягнато е изполването на полимери за сметка на стъкло, месинг и други антимикробни компоненти от мед. Пластмасовите детайли са намалени по размер, минимизирайки въглеродния остатък. Използват се основно за изолиране или улесняват охлаждането, отново предотвратявайки бактериалното натрупване.

Дизайнът на Markwik 21 + използва топлата и студената вода за максимизиране на антимикробния ефект. Функцията за ръчно промиване позволява пренасочване на гореща вода във всички вътрешни зони на смесителя, предотвратявайки натрупването на бактерии. Вграден термостат позволява водата да бъде смесвана най-близо до излива, свеждайки до минимум както студената зона, така и зоната със смесена вода, където най-често намират подслон бактериите.

Технологията за автоматично промиване предотвратява натрупването на бактерии в електронните смесители, които не се използват често, като на всеки 24 часа като пропуска вода през цялата система. Опцията за „hydro purge” – хидро почистваща система, впръсква вода през водопроводните тръби и входните отвори на смесителя за да острани остатъчни елементи след първоначалното монтиране или след последващи монтирания върху същата водопроводна система. Тази опция също така осигурява почистване и след химическа дизинфекция.

Разглобяемият чучур и напълно демонтиращото се тяло на смесителите позволяват пълно потапяне при химическа дезинфекция и стерилицзация в автоклав.

Задържането на вода в сифона и преливника при мивките е потенциално място за развитие на бактерии. Мивките Contour 21+ , специално разработени за болнични заведения, успешно се справят с този проблем. Отвеждането на водата става през вертикална дренажна система с гладки стени без задържащи детайли. Формата на мивките се характеризира с тънки и изострени ръбове, стръмен наклон и намалена задна част, с което се избягва задържането на вода и се улеснява почистването.

Изследвания показват, че често в резултат на изпръсквания от течащи смесители в мивките, се разпространяват бактерии и вируси във въздуха, попадат върху лицето, дрехите и повърхностите наоколо. Така могат да се разпространят микроорганизми на повече от метър разстояние. Ideal Standard изобрети HydroFin – иновативно ребро в основата на мивките Contour 21+ , което предотвратява изпръскването почти 100%.

Гамата Contour 21+ включва интегрираната SmartGuard технология – анти-микробна добавка в глазурата на мивките. Тази ефективна антимикробна защита намалява заплахата от замърсяване и помага да се запазят повърхностите чисти и хигиенични през целия им живот.

Всички Markwik 21+ смесители са напълно съвместими със стерилизиращи филтри за вода Pall Medical, една допълнителна бариера за микроорганизмите. Гамите Markwik 21+ и Contour 21+ се допълват взаимно, предлагайки интегрирана система за умивалник за оптимална хигиена в болничната среда.

Монтажът на Markwik 21+ и Contour 21+ е лесен и гъвкав. Contour 21+ могат да бъдат инсталирани от сам човек.

 

One thought to “Markwik 21+ и Contour 21+”

Коментарите са затворени.