Skip to main content

Голямата промяна често е резултат от многократни малки усилия в правилната посока.

Водата е необходимост в ежедневието и ние не я приемаме за даденост, но тя не е неизчерпаем ресурс.  Като експерти в управлението на водата, наш основен фокус е нейната икономия. Правим го в процеса на производство, правим го и чрез продуктите ни. Предлагаме нови технологии, които правят деня ни по-лесен, по-удобен, а разходите – оптимални.  Ето как сами може да минимизирате разходите си и в същото време да допринесете за запазването на водните ресурси в глобален план:

1. Избирайте  „умни“ смесители

Старите капещи и дори течащи смесители разхищават значителни количества вода. Поправете ги, или най-добре ги сменете с нови. Приемете това като инвестиция, която скоро ще ви се отплати.

Новите смесители използват редица технологии, които пестят вода и енергия без дори да го забелязвате:

  • Аератор с дебит 5 л/мин  –  ограничава количеството използвана вода до 5 литра в минута, но доставя щедра водна струя, смесвайки я с въздух;
  • Click керамичен затварящ механизъм –  затварящите механизми с керамични уплътнения са далеч по-добри от каучуковите такива. Ако са снабдени с Click система, можете да разчитате на 50% икономия на вода. Когато повдигате ръкохватката до усещане на  съпротивление , това означава, че работите в зоната на ограничен дебит и не изразходвате ненужно вода. Щом ви е необходима силна струя, просто преодолейте това съпротивление чрез по-нататъшно повдигане на ръкохватката.
  • Контрол на температурата на горещата вода – чрез вградения ограничител температурата на водата може да бъде намалена, например до 45 градуса, което едновременно ще спести енергия и ще предотврати изгаряне;
  •  BlueStart –при положение на ръкохватката в  естествената й, централна позиция, се подава студена вода. Така се избягва ненужната употреба на смесена вода при първоначално задействане на смесителя.
  • Сензорните смесители са решение за всички, които забравят да спират водата докато си мият зъбите, например.
  • Смесителите бутонен могат да се настроят за определена продължителност на подаване на вода и се задействат чрез натискане на бутон.

2. Избирайте икономична тоалетна

Изберете тоалетна, която е едновременно елегантна и екологична. Казанчетата с двоен бутон ви позволяват да използвате по-малко вода, когато е нужно.

АquaBlade технологията позволява много по-лесно и качествено измиване на тоалетната чиния със значително по-малко количество вода.

 3. Интелигентният душ пести вода

Изберете душовете от фамилия Idealrain, които имат вграден ограничител на дебита 8 л/мин за ръчните душове и 12 л/мин за горните душ пити.

4. Ваната вече не е лукс

Ако ваната е потребност за Вас,  няма причина да се въздържате да я ползвате, щом  е от колекцията Connect. Те се отличават с форми, които са ергономични и с намален от стандартните вани обем.

Ежедневно се свързваме с водата – за релаксиране или за енергизиране. Съвременните хора с модерно мислене са определено къпещи се, но владеят прости трикове за пестене на вода като тези горе и такива, свързани с тяхното поведение в банята. Това е начинът да изпитаме  удоволствие и същевременно удовлетворение, че сме се погрижили за планетата си.