Skip to main content

Златен медал QUDAL за керамичните изделия на Ideal Standard

qudal_bulgaria_2016_ideal standardСпоред българските потребители златен медал QUDAL заслужават керамичните изделия на Ideal Standard. Първото място е отредено от допитване сред професионалисти от строителния бранш и от представители на сектора „Направи си сам“.

За първо място се отсъжда медал с пет звезди QUDAL (абревиатура образувана от първата сричка на думата „качество“ и последната от думата „медал“ – QUality meDAL). Медалът QUDAL е присъден за керамичните изделия на Ideal Standard, тъй като запитаните потребители са посочили, че имат най-голямо доверие в качеството им и са ги поставили на първо място в категорията „Санитарен фаянс“.

„Златният медал QUDAL е голямо признание за керамичните изделия на Ideal Standard. Първото място е гаранция за високото качество на продуктите, които предлагаме и силното ни сътрудничество с професионалистите. Да помагаме на професионалистите да развиват бизнеса си, като осигуряваме експертни съвети и сътрудничество, като осигуряваме иновации, базирани на нуждите в категориите, в които сме експерти. И да направим лесна и удобна връзката с нас и правенето на бизнес с нас – това е нашата свързана интелигентност“, коментира Христо Караиванов, Търговски директор Клъстър Източна Европа в „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

„За екипа в завода за производство на санитарна керамика е чест да получи такова високо признание от допитване, в което са участвали 1200 представители на строителния бранш. За мен лично тази награда е очаквана, защото ние винаги сме били особено взискателни при осъществяване на ежедневния контрол за постигане първокласно качество на керамичните продукти. Качеството, което поучават нашите клиенти в България, не се отличава по нищо от качеството, което осигуряваме за всеки друг Европейски пазар. Казах, че тази висока оценка не е изненадваща за мен, защото знам къде стои нашият завод в България по въпросите, свързани с качеството в рамките на компанията Идеал Стандарт, а клиентите ни винаги са били взискателни към нас. През изминалите 20 години керамичният завод в Севлиево успя да си изгради авторитетно име на завод-еталон, който поддържа най-високо ниво на качество на продукта“, заяви Валентин Ганев, директор на завода за производство на санитарна керамика.

Първото място за Ideal Standard е резултат от проведеното независимо проучване QUDAL – QUality meDAL в България, проект на швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH), която присъжда отличия въз основа на независимо пазарно проучване. Въпросите, зададени на анкетираните, са формулирани с отворен край. Това означава, че потребителите са имали възможността свободно и според техните лични впечатления и мнение да посочат коя компания/продукт според тях е символ на най-високо качество в категорията „Санитарен фаянс“.

Проучването e реализирано от швейцарската организация ICERTIAS под формата на онлайн въпросник, използващ методологията CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). То е проведено през декември 2016 г., а в него са били анкетирани над 1200 български потребители.