Skip to main content

Историята на фината керамика

ipalyss gamaИсторията започва още от епохата на Ренесанса и е свързана с името на Бернар Палиси (Bernard Palissy), живял във Франция (1510 – 1590 г.). Той е изобретател на глинени изделия и керамика за кралското семейство. Днес негови произведения са изложени в много музеи по света, а изкуството му няма аналог за времето си. За да видим днес творчеството на Бернар Палиси в този му вид, авторът отделя 16 години в търсене на тайната на създаването на фината керамика и глазирането й.

Вдъхновени от постиженията на Палиси, Идеал Стандарт създаде нов вид изключително тънък керамичен материал, нар. Diamatec. Той е разработен от специално обработени и пречистени материали, като в резултат е изключително здрав и дава възможност на дизайнерите да постигнат почти невъзможното: изключително трайни и здрави, тънки и прави ъгли. Този иновативен материал бе представен чрез новата серия мивки Ipalyss™ (кръстена на Палиси) по време на международното изложение ISH във Франкфурт. Удивително красивата колекция Ipalyss™ е разработена съвместно с носителя на много награди, британския дизайнер Робин Левин и неговото дизайнерско студио Levien.

По време на ISH Идеал Стандарт привлече вниманието и с други свои иновативни продукти: новата колекция Connect Air с революционната и многократно награждавана технология за измиване Aquablade®; новите душове Idealrain Evo и Idealrain Evo Jet; иновативния смесител Intellimix, който е сензорно-задействащ се и предоставя едновременно сапун и вода от едно и също устройство и др.