Skip to main content

ИЗЯЩЕСТВО И БЛЯСЪК – ИДЕАЛЕН ФИНАЛ ЗА КОНКУРСА

STM_4943Награждаването на победителите в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 бе най-дългоочакваният момент от всички участници. Тази година 57 проекта се състезаваха за приза „Баня на годината 2017“ в двете категории „Баня в бизнес хотел“ и „Баня във ваканционен хотел“. В продължение на почти 4 месеца десетки дизайнери и архитекти изпращаха своите заявки, под формата на 3D визуализации на тема „Идеалната хотелска баня“. За 14-ти път Ideal Standard отправи предизвикателство към дизайнери и архитекти да създадат най-добрите и креативни интериори за баня.

 

 

STM_5242На 15 март в столичния хотел „Хилтън“ в присъствието на над 250 гости – участници в конкурса, жури, архитекти, дизайнери и медии, се състоя бляскавата церемония по награждаването. Водещи на наградите бяха Гергана Малкоданска и Костадин Крантев. По традиция преди връчването на призовете, гостите бяха въведени в света на иновациите на Ideal Standard – революционната AquaBlade технология; иновативния керамичен материал Diamatec за създаването на колекцията мивки IPALYSS – едновременно здрави и нежни; новите душове от фамилията IdealRain – IdealRain Evo и IdealRain Evo Jet и супер тънките и функционални смесители Connect Air. Всички тези решения са създадени за архитекти, строители, дизайнери, хотелиери, ВиК майстори, към които Ideal Standard се отнася с професионална експертиза като им предоставя решения, които отговарят на техните предизвикателства и нужди. В отговор на това архитектите Мария и Орлин Давчеви споделиха за сътрудничеството си с Ideal Standard при проектирането на 500 бани в новоизграждащия се хотел AquaParadise в Несебър. Търговският директор на Ай Хотел в Слънчев бряг Йовка Страшилова изтъкна предимствата на продуктите, ложени при реконструкцията на хотела и удовлетворението на клиентите, а ВиК майсторът а хотела подчерта лесния монтаж и поддръжка на решенията за баните.

STM_5277Под ръководството на професионални музиканти архитекти, дизайнери и журналисти засвириха с кастанети, звънчета, перкусии гуиро и триангели, за да сътворят… музика. Така те показаха, че освен за проектите им Ideal Standard може да им бъде партньор и за доброто настроение. Музикалното изпълнение бе прелюдия към обявяването на победителите.

 

 

 

STM_5347Призът „Баня на годината“ в категория „Баня в бизнес хотел“ бе връчена от Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ на Ивана Янкова за проекта й „Тяло“. STM_5441Росица Радомирова за проекта й „Лента“ е победителят в категория „Баня във ваканционен хотел“ – наградата й връчи Лазар Лазаров, директор бизнес направление фитинги, DIY и клиентски марки. Голямата награда за Ивана и Росица е участие в събитията на Ideal Standard в Milano Design Week през април.

 

STM_5308Второ и трето място в категория „Баня в бизнес хотел“ бяха връчени на Елена Младенова за проекта „Баня 1“ и Йоана Станева за проекта „Ideal Steel“. Те ще имат удоволствието да участват в „Мастър клас за BIM проектиране на Ideal Standard“. В категория „Баня във  ваканционен хотел“ второто място отиде при Ивана Янкова за проекта „Бреза“, а трети се класираха Боряна и Венелин от „КА Дизайн Студио“ с проекта си „Къща в стая“.

STM_5417 STM_5389

 

 

 

 

 

 

 

 

STM_5580Специална награда на Етнографски музей „Етър“ и архитектите, спечелили конкурса за преустройство на хотел „Странноприемница“ получи Миряна Димитрова за проекта „Гранд Колониал“. Наградата бе връчена от директора на музея Светла Димитрова и арх. Андрей Андреев. Ideal Standard ще откупи проекта, който ще бъде използван като идейна концепция при предстоящата реконструкция на хотелския комплекс към музея.

 

 

 

STM_5490Близо 1500 от посетителите на сайта гласуваха в подкрепа на своите любимци. Най-много зрителски гласове в категория „Баня в бизнес хотел“ получи Стефани Йовева – Йорданова за проекта й Softness. Наградата й бе връчена от арх. Мария Давчева, член на журито. STM_5553Наградата на публиката в категорията „Баня във ваканционен хотел“ бе връчена от Валентин Ганев, директор на завода за санитарна керамика, на Десислава Лазарова и Теодора Димовска за проекта им Simplicity.

 

 

Худ. гимнастика 1Съчетание по художествена гимнастика завладя аудиторията с изящество, синхрон и грациозност. Синхронното изпълнение с обръчи и ленти изрази признателността на Ideal Standard към партньорите. Със съчетанието на децата от клуб „Левски“ с треньор Нешка Робева се премина към връчването на наградите на партньорите в 14-тото издание на конкурса.

 

 

 

 

Награди на партньорите:

STM_5618Hotel & Tourism Investment Forum – Ивана Янкова с проект „Тяло“, наградата й бе връчена от Георги Дучев.

 

 

 

 

 

STM_5641ГРАДЪТ Медиа Груп – Боряна и Венелин „КА Дизайн Студио“ с проект „Къща в стая“. Наградата връчи Мария Найденова, изпълнителен директор на Градът Медиа Груп.

 

 

 

 

 

 

STM_5672Сп. „Идеален дом“ – Павлина Костадинова с проект „Лукс“. Наградата връчи Николета Киркова, главен редактор на списанието.

 

 

 

 

 

STM_5682Сп. BRAVACASA – Йоана Станева с двата й проекта Ideal Steel и Feeling. Наградата връчи Теодора Николова, главен редактор на списанието.

 

 

 

 

 

STM_5715Сп. „НАШ ДОМ” – Павлин Бенков с проект „Контури“. Наградата връчи Калина Константинова – зам.-главен редактор на списанието.

 

 

 

 

 

STM_5735„Oще за КЪЩАТА“ – Павлин Бенков с проект „Контури“. Наградата връчи Дияна Кинова.

 

 

 

 

 

STM_5746Списание MD – Иван Байчев с проект “Elegance & Business”. Наградата връчи главният редактор на списанието Цветана Шипкова.

 

 

 

 

 

STM_5766Дибла – Миряна Димитрова с проект “Гранд Колониал”. Наградата връчи интериорният дизайнер Симона Стоянова.

 

 

 

 

 

В. „Строителство имоти“ – Денислава Биринджиева с проект „Усещане за уют“.

STM_5800View Sofia – Али Баир с проект „Адоре“. Наградата връчи Цветина Пращова, отговорен редактор.

 

 

 

 

 

STM_5828Сп. „Туризъм и отдих“ – Антоанета Бебенова с проект „Българска шевица“. Наградата връчи Поли Иванова, мениджър Реклама Дакер ЕООД.

 

 

 

 

 

STM_5843TheBathroom – Таня Ахмед и Христина Килфанова с проект Peace & Fire. Наградата връчи Александър Бояджиев.

С отличията на партньорите завърши конкурсът „Ideal Standard Баня на годината 2017“ и отвори страницата за предстоящото юбилейно издание на „Баня на годината 2018“, което за 15-ти път ще даде възможност за израз на таланта на архитекти и интериорни дизайнери в търсене на перфектната баня!

 

 

Събитието бе предавано на живо от actualno.com и имаше над 14 хиляди гледания. Всички проекти, взели участие в „Ideal Standard Баня на годината 2017“, могат да бъдат разгледани на сайта на конкурса thebathroom.bg. Снимки, видео и актуална информация се публикува на фейсбук страницата на конкурса: Ideal Standard Баня на годината.