Skip to main content

Ideal Standard с награда за „Най-теглен бранд“ от BIMOBJECT AWARDS 2020

Ideal Standard, един от лидерите за производство на продукти за баня, бе отличен на BIMobject awards 2020 с наградата „Най-теглен бранд“. Наградата признава изключителните цифрови постижения на Ideal Standard, след като през 2019 г. архитектите по целия свят изтеглиха близо 400 000 BIM файла. Организатор на наградите е BIMobjects.com – една от водещите платформи за BIM файлове – хостинг на над хиляда марки, включително най-известните международни имена от света на строителството.

Наградата получи нашият колега Владимир Рибенцов, който е експерт в изработването на BIM файлове за Ideal Standard. Тук можете да видите видео от награждаването.

BIM (в превод: строително-информационно моделиране) е технологията, която е в основата на дигитализацията на строителната индустрия и е сред приоритетите на Ideal Standard през последните години. Ideal Standard печели за втори път престижната награда след 2017 г.  

Използвайки файлове, наречени BIM, които съдържат подробна информация за продукта, като например размери и технически спецификации, строителните специалисти могат да създадат „цифров близнак“ реалния продукт. Този „дигитален близнак“ може след това да бъде използван от интериорните дизайнери за създаване на цифрови визуализации на проекти и шоуруми, което позволява на дизайнерите да гарантират, че продуктът в реалния живот отговаря на дизайна, продажбите или маркетинговата цел, като същевременно избягва грешките в дизайна и строителството и произтичащите от това разходи.

През последните години Ideal Standard зае позиция сред лидерите в дигиталната строителна сфера, както и в санитарната индустрия като цяло. BIM файловете на Ideal Standard са в 10 различни формата и са достъпни за всички секции в строителния сектор – от електрически и механични инженери до интериорни дизайнери. Файловете са изключително прецизни и предоставят 3D геометрична информация и точни данни за своите продукти. Чрез BIM файловете Ideal Standard улеснява живота на клиентите си, предлагайки подобрена ефективност, спестяване на разходи и давайки възможност на клиентите да бъдат по-продуктивни.

Джонатан Бейли, вицепрезидент за дигитализация и стратегически цени в Ideal Standard, каза: „Чудесно е, че нашите усилия в дигиталното строителство бяха признати. Спечелването на наградата за „Най-теглена марка“ от водещата BIM платформа в Европа е голямо постижение. Чрез BIM файловете на нашите продукти достигаме по-лесно до клиентите и подчертаваме качеството и устойчивите сертификати, от които клиентите ни се нуждаят. В допълнение, аналитичните данни, които получаваме от BIM, като кои продукти са най-популярни, от кого са изтеглени файловете и къде сме били най-добре представени, също ни дават ценен принос за допълнително прецизиране в предлагането на инструменти, от които се нуждаят нашите клиенти, за да улесним живота им.“