Skip to main content

Обекти с решения на Ideal Standard с висока оценка и призове от IBA’2020

Санитарните помещения на сградите, проектирани от архитектурно студио miodesign и наградени в тазгодишния Конкурс за строителство и инвестиции – IBA’2020 (Invest Build Awards) са оборудвани с продукти на Ideal Standard. Четири обекта, реализирани от архитектурно студио miodesign получиха две първи и две втори награди в националния конкурс.

Едната първа награда за miodesign е в Категория Хотелски комплекс за морски хотел Аквапарадайз, Несебър.

Другата първа награда е в Категория Ниско жилищно строителство за Еднофамилна сграда в София.

Двете втори награди за miodesign са в Категория Екстериорен дизайн за  Ресторант Зелената къща, Ботевград и в Категория Арт строителство за Еднофамилна къща, Калово.

Изборът на продукти са санитарните помещения на тези сгради е продиктуван от няколко фактора: дизайн, пълна гама продукти в серия, интеграцията на иновативни технологии и материали, гарантиращи спестяване на вода и енергия, лесна поддръжка, устойчивост във времето, доказано добър сервиз на територията на цялата страна.

За тоалетните за баните към хотелските стаи на морски комплекс Аквапарадайз, Несебър е избрана серия TESI с AQUABLADE система, напълно скрито присъединяване и ултратънка седалка и капак от дуропласт с плавно затваряне. Вградените структура и казанче са съобразени с изискванията и особеностите на сухото строителство, кратките срокове за монтаж характерни за подобни обекти, както и очакванията за лесна поддръжка, устойчивост и спестяване на енергия в дългосрочен план. Мивките в баните към хотелските стаи са за вграждане под плот, овални, големи и дълбоки. Изборът за смесители в баните към хотелските стаи е CERAFLEX заради неговите функции, гарантиращи спестяване на вода (5 l/min) – ограничител на дебит, вграден аератор, студен старт.

В санитарните помещения към общите части на хотел Аквапарадайз, Несебър и ресторант Зелената къща, Ботевград са STRADA и CERAFLEX. Избраните мивки и тоалетните чинии са в унисон с визията на прилежащия интериор и са сериите CONNECT AIR и STRADA.

Специално внимание при избора на санитарен порцелан и смесители е отделено на помещенията обслужващи зоните за анимация на деца, както и предназначените за хора с намалена подвижност.

Конкурсът за строителство и инвестиции – IBA, официалното награждаване и съпровождащите ги инициативи са част от благотворителна кампания с цел събиране на средства за реконструкция на храм-паметник Александър Невски.

Организатори са Балканска медийна асоциация БНТ, БНР и Балканската медийна асоциация.

Наградите бяха връчени на благотворителния бал, състоял се на 19 юни. Носителите на първа награда получиха статуетка Муза, изработени специално за конкурса от Илиян Шарков.