Skip to main content

Нашите продукти в „Кибер град“ Вилнюс, Литва

„Кибер град“, новият проект във Вилнюс, Литва, е толкова голям, че изглежда като град в града. Тези ориентирани към бъдещето офис помещения се издигат на територията на стара изоставена фабрика. Целта на проекта е да концентрира литовските технологични start-up компании в рамките на града, да превърне комплекса в основен технологичен център за Балтийските държави.

Технологичния парк на „Кибер град“ се състои от 4 сгради, които са свързани помежду си чрез подземен паркинг. Общата площ на целия комплекс е около 53 000 кв.м., от които 35 000 кв.м. офиси, споделени пространства за работа, търговски площи. Сградите са проектирани според изискванията на международния стандарт

Дълговечните и надеждни решения бяха задължително условие за проекта. Комфортът и естетиката бяха еднакво важни. Ideal Standard отговаря на всички тези изисквания и освен това предоставя най-добрите решения за спестяване на вода. Така за този проект бяха избрани структури за вграждане, тоалетни чинии, смесители и писоари, сертифицирани по стандарта за устойчивост BREEAM.

Професионалистите в тази област знаят, че има много малко производители, които могат да предложат естетически красиви продукти, които отговарят на стриктните изисквания за опазване на водните ресурси.

Смесители черна коприна

Сградата е устойчива и модерна, така че в интериора преобладават съвременни решения. Поради тази причина бяха избрани ексклузивни дизайнерски смесители за умивалници с иновативна форма и цвят черен мат.

Писоари Sphero

Използвани са умните и спестяващи вода писоари Sphero, които могат да променят режима на изплакване според интензитета на употреба и се контролират чрез мобилно устройство. Те са проектирани с мисията да опазват водните ресурси.

Водноефективни тоалетна чиния и структура за вграждане

В „Кибер града“ бяха избрани структурите за вграждане Prosys на Ideal Standard с най-ефективния режим на спестяване на вода, заедно с уникалната тоалетна с технологията Aquablade.

Проектът „Кибер град“ беше великолепен опит за екипа на търговското представителство в Балтика, под ръководството на Игнас Янкаускас. В него висококачествените продукти на Ideal Standard отговориха на нуждите на съвременното строителство.

*BREEAM представлява протокол, който определя стандартите за най-добра практика в устойчивия дизайн и мярката, която се използва, за да се опишат екологичните, енергийните и устойчивите характеристики на някоя сграда.